ΚΟΣΜΟΣ

Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ: Σαπουνόφουσκα γίνεται κρύσταλλο σε δευτερόλεπτα

Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ: Σαπουνόφουσκα γίνεται κρύσταλλο σε δευτερόλεπτα
Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει τις ΗΠΑ
Associated Press

Σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter συνταξιούχος μετεωρολόγος φαίνεται πώς μια σαπουνόφουσκα παγώνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από το πολικό ψύχος που επικρατεί στις ΗΠΑ.

Η σφοδρή χιονοθύελλα συνεχίζει να σαρώνει τις ΗΠΑ, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται. Τα πάντα έχουν παγώσει με τις θερμοκρασίες τα τελευταία 24ωρα να είναι πολύ κάτω από το μηδέν. Πρόκειται για μία πρωτοφανή χιονοθύελλα που μαίνεται σε ΗΠΑ και Καναδά.

Κάτοικοι ανεβάζουν βίντεο στα social media που δείχνουν το πόσο έντονο είναι το πολικό ψύχος, με το χιόνι σε πολλές περιοχές να ξεπερνά το 1 μέτρο ύψος.

Ένας συνταξιούχος μετεωρολόγος ανέβασε στο Twitter βίντεο όπου μια σαπουνόφουσκα παγώνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και μετατρέπεται σε χιονοκρύσταλλο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο άνδρας δημιουργεί πάνω σε επιφάνεια με χιόνι μία σαπουνόφουσκα, η οποία εντός ελάχιστων δευτερολέπτων παγώνει. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Πάνω από 50 νεκροί λόγω του χιονιά

Στο μεταξύ οι νεκροί, που συνεχώς αυξάνονται, έχουν φτάσει στους 55, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά έκαναν Χριστούγεννα χωρίς ρεύμα.

Οι εικόνες από την χιονοθύελλα είναι σοκαριστικές, αφού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) σε λίγα λεπτά μπορεί κάποιος να πάθει κρυοπαγήματα εάν μείνει σε εξωτερικό χώρο. Η σύσταση για αποφυγή των μετακινήσεων είναι ισχυρή, ενώ όποιος αποφασίζει να κυκλοφορήσει έξω πρέπει να είναι ντυμένος όσο το δυνατόν πιο πολύ για να αποφύγει τα χειρότερα.

Οι πολιτείες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι: Κολοράντο, Ιλινόι, Κάνσας, Κεντάκι, Μίτσιγκαν, Μιζούρι, Νεμπράσκα, Νέα Υόρκη, Οχάιο, Οκλαχόμα, Τενεσί, Γουισκόνσιν, με τα περισσότερα προβλήματα να εμφανίζονται στη Νέα Υόρκη.

Το σκηνικό είναι χαοτικό με εγκαταλελειμμένα οχήματα θαμμένα μέσα στο χιόνι όπως ακόμα και σπίτια και επιχειρήσεις.

Εντολή ανάπτυξης της Εθνοφρουράς έδωσε η κυβερνήτρια της πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ. «Έχω δει όλες τις μεγάλες χειμερινές καταιγίδες των 60 τελευταίων ετών», είπε. «Αυτή εδώ είναι η χειρότερη».

Διαβάστε ακόμα:

Σε πολικό κλοιό οι ΗΠΑ - Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών

ΗΠΑ: Χορήγηση βοήθειας στη Νέα Υόρκη μετά την ακραία χιονοθύελλα

ΗΠΑ: Οι χειρότερες χιονοθύελλες των τελευταίων 30 ετών