ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία - Δολοφονία καθηγήτριας: «Μία φωνή μου είπε να τη σκότωσω», δήλωσε ο 16χρονος μαθητής

Γαλλία - Δολοφονία καθηγήτριας: «Μία φωνή μου είπε να τη σκότωσω», δήλωσε ο 16χρονος μαθητής
AP Photo

Γαλλία: Ομολόγησε το άγριο έγκλημα ο δεκαεξάχρονος μαθητής που μαχαίρωσε και σκότωσε την ίδια του την καθηγήτρια μπροστά στα μάτια των έντρομων συμμαθητών του.

Ένα σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης (22/02), σε σχολείο της νοτιοδυτικής Γαλλίας, με έναν μαθητή να δολοφονεί την καθηγήτριά του εν ώρα διδασκαλίας μέσα στη σχολική τάξη.

Ο 16χρονος δράστης μαχαίρωσε την 50χρονη στο στήθος η η οποία υπέκυψε στα τραύματά της, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ολιβιέ Βεράν.

Ο δράστης ήταν ένας έφηβος που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα , ο οποίος ανέφερε μάλιστα ότι «ήταν δαιμονισμένος» έπειτα από το αποτρόπαιο έγκλημα, σύμφωνα με το CNN.

Επίσης, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτο BFMTV, μετά τη δολοφονική επίθεση στην πόλη Saint-Jean-de-Luz κοντά στα Πυρηναία, ο ανήλικος δράστης κατέφυγε σε μια διπλανή αίθουσα όπου είπε σε ένα δάσκαλό του ότι μια φωνή του είπε να διαπράξει τη δολοφονία. Ο δάσκαλος πήρε το όπλο από τον μαθητή και παρέμεινε μαζί του μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο γυμνάσιο Saint-Thomas d'Aquin, στην περιοχή Pyrenees-Atlantiques της νοτιοδυτικής Γαλλίας, σύμφωνα με την τοπική νομαρχία.

«Δεν μπορώ να φανταστώ το τραύμα που μπορεί να έχει προκαλέσει αυτή η επίθεση , σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε εθνική κλίμακα», είπε ο Βέραν στους δημοσιογράφους , προσθέτοντας με ανάρτηση του στο Twitter ότι «δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω την τραγωδία».

Ο Γάλλος υπουργός Παιδείας έγραψε στο Twitter ότι θα επισκεφθεί τη σκηνή του εγκλήματος «χωρίς καθυστέρηση».