ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ισραηλινός υπουργός αρνήθηκε την ύπαρξη παλαιστινιακού λαού - Οργή στη Ραμάλα

Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή
Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή
Α.Ρ

Μεσανατολικό: Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Στάγεχ επέκρινε τις «εμπρηστικές» δηλώσεις Ισραηλινού υπουργού, ο οποίος αρνήθηκε την ύπαρξη του παλαιστινιακού λαού

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγεχ επέκρινε σήμερα ως «εμπρηστικές» και ρατσιστικές τις δηλώσεις που έκανε χθες Κυριακή από το Παρίσι ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, ο οποίος αρνήθηκε την ύπαρξη των Παλαιστινίων ως λαού.

«Δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι διότι δεν υπάρχει παλαιστινιακός λαός», είπε ο Σμότριτς, προσωπικότητα της ισραηλινής ακροδεξιάς, επικαλούμενος τις δηλώσεις του Ζακ Κιπφέρ, ενός Γαλλοϊσραηλινού που έχει διατελέσει πρόεδρος του Likud World και μέλος του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Οργανισμού στη διάρκεια τελετής στη μνήμη του που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Έπειτα από 2.000 χρόνια στην εξορία οι προφήτες Ιερεμίας, Εζεκιέλ και Ησαΐας (σ.σ. προφήτες στην Εβραϊκή Βίβλο) άρχισαν να συνειδητοποιούν την αποστολή τους και ο πανίσχυρος Θεός συγκέντρωσε τον λαό του: ο λαός του Ισραήλ επέστρεψε σπίτι του έπειτα από 2.000 χρόνια στην εξορία και την περιπλάνηση», επεσήμανε ο Σμότριτς.

Ο Ισραηλινός υπουργός είχε πρόσφατα προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις όταν ζήτησε «να εξαφανιστεί» η πόλη Χουάρα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μετά τον φόνο δύο Ισραηλινών. «Υπάρχουν γύρω Άραβες στους οποίους δεν αρέσει αυτό, οπότε τι κάνουν; Εφευρίσκουν έναν πλασματικό λαό και διεκδικούν πλασματικά δικαιώματα στη γη του Ισραήλ, απλώς και μόνο για να πολεμήσουν το σιωνιστικό κίνημα», πρόσθεσε.

«Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια, αυτή είναι η βιβλική αλήθεια (…) και αυτή την αλήθεια πρέπει να ακούσουν οι Άραβες στο Ισραήλ όπως και κάποιοι Εβραίοι στο Ισραήλ που είναι μπερδεμένοι. Αυτή η αλήθεια πρέπει να ακουστεί εδώ, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, και στον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον και όλος ο κόσμος πρέπει να ακούσει αυτή την αλήθεια, διότι είναι η αλήθεια», τόνισε ο Σμότριτς.

Οι δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες «δεν υπάρχει παλαιστινιακός λαός και ότι αυτός αποτελεί εφεύρεση των 100 τελευταίων ετών είναι αδιαμφισβήτητη απόδειξη του ρατσισμού της ακραίας σιωνιστικής ιδεολογίας (…) της τρέχουσας ισραηλινής κυβέρνησης», κατήγγειλε ο Στάγεχ. Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός καταδίκασε τις «εμπρηστικές δηλώσεις» του Σμότριτς, την ώρα που η σύγκρουση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων κλιμακώνεται, με νέο σπιράλ βίας από τις αρχές του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ