ΚΟΣΜΟΣ

Εκτροχιασμός τρένου στην Ολλανδία: Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες

Εκτροχιασμός τρένου στην Ολλανδία: Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες

Αρκετοί άνθρωποι «τραυματίστηκαν σοβαρά» όταν επιβατικός συρμός συγκρούστηκε με μηχάνημα έργου και μέρος του εκτροχιάστηκε στη νότια Ολλανδία, μεταδίδει το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Επιβατικός συρμός με τουλάχιστον πενήντα επιβαίνοντες εκτροχιάστηκε όταν συγκρούστηκε με μηχάνημα έργου πάνω στις σιδηροτροχιές, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι πάνω στο τρένο να «τραυματιστούν σοβαρά», ανακοίνωσαν οι ολλανδικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Να σημειωθεί πως τις πρώτες στιγμές του ατυχήματος, τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως το επιβατικό τρένο συγκρούστηκε με εμπορευματικό συρμό.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει ακόμα τον ακριβή αριθμό των επιβατών και των τραυματιών.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στην περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση, κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και στο Άμστερνταμ, κατά την ίδια πηγή.

Δύο από τα τέσσερα βαγόνια του τρένου εκτροχιάστηκαν με το πρακτορείο ειδήσεων ANP να αναφέρει φωτιά σε ένα από αυτά.

To ολλανδικό πρακτορείο NOS ανέφερε πως οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, ενώ οι τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Οι ολλανδικές αρχές ερευνούν τα αίτια του σιδηροδρομικού ατυχήματος. Παράλληλα στις έρευνες συμμετέχουν η ProRail (ο ολλανδικός κυβερνητικός οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Ολλανδίας) και η Ολλανδική Επιτροπή Ασφάλειας