ΚΟΣΜΟΣ

Αντχάρα Πέρεζ Σάντσεζ: Το κορίτσι με σύνδρομο Άσπεργκερ ετοιμάζεται να κατακτήσει το διάστημα

Αντχάρα Πέρεζ Σάντσεζ: Το κορίτσι με σύνδρομο Άσπεργκερ ετοιμάζεται να κατακτήσει το διάστημα

Η Αντχάρα Πέρεζ Σάντσεζ μοιάζει με πολλά κορίτσια της ηλικίας της αλλά η ιστορία της είναι πολύ διαφορετική

Ήταν μόλις τριών χρονών η Αντχάρα Πέρεζ Σάντσεζ όταν διαγνώστηκε με σύνδρομο Άσπεργκερ. Δεν είχε φίλους γιατί οι συμμαθητές της την κορόιδευαν. Οι δάσκαλοι απορούσαν με την απροθυμία της να μετέχει στο μάθημα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η Αντχάρα να κλειστεί στον εαυτό της και έδειχνε αδιαφορία για τα μαθήματα ενώ αρνιόταν να πάει σχολείο.

Για να βοηθήσει την κόρη της με την κατάθλιψη, η μητέρα της Αντχάρα την πήγε σε έναν ψυχολόγο. Σύντομα, οι ειδικοί ανακάλυψαν πως ο δείκτης ευφυίας της ήταν πολύ υψηλός.

Συγκεκριμένα, ήταν 162, υψηλότερος και από τον Αϊνστάιν. Πρότειναν στους γονείς να στείλουν την Αντχάρα σε ένα ειδικό σχολείο και εκεί η εξέλιξή της ήταν αλματώδης.

Στα 5 της τέλειωσε το Δημοτικό, στα 6 το Γυμνάσιο και στα 8 πήρε το απολυτήριο Λυκείου. Η μικρή διάνοια έχει ήδη ένα πτυχίο Πανεπιστημίου και τώρα κάνει το μεταπτυχιακό της στη βιομηχανική μηχανική.

Η Αντχάρα ονειρεύεται να σπουδάσει Αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Η μικρή εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη ενός «έξυπνου βραχιολιού» για μικρά παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Η Αντχάρα ονειρεύεται να δουλέψει στη NASA και να γίνει το πρώτο αυτιστικό άτομο που θα ταξιδέψει στο διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός και εγκυμοσύνη: Μεγαλύτερος κίνδυνος νευροαναπτυξιακών διαταραχών στα αγόρια

«Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός»: Ημερίδα των υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Αυτισμός: Πώς συνδέεται με τον κίνδυνο καρδιομεταβολικών νοσημάτων