ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Γροθιά στο στομάχι το βίντεο με την επίθεση Αφρικανού σε 73χρονη γιαγιά και την εγγονή της

Σάλο προκαλεί η επίθεση Αφρικανού στο Μπορντό
Σάλο προκαλεί η επίθεση Αφρικανού στο Μπορντό

Γαλλία: Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το βίντεο με την επίθεση ενός Αφρικανού σε μία γιαγιά και την εγγονή της στην πόλη Μπορντό. Το περιστατικό που κάνει το γύρο του κόσμου εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια στην περιοχή

Σε ένα βίντεο από την πόλη του Μπορντό της Γαλλίας, ένας φερόμενος μετανάστης αφρικανικής καταγωγής εθεάθη να σέρνει βίαια μια ηλικιωμένη γυναίκα και την εγγονή της. Το ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει τον βίαιο άνδρα να τραβάει τη γιαγιά στο έδαφος, η οποία φαινόταν σοκαρισμένη από το περιστατικό όπως έδειξε η αντίδρασή της. Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχίες για την ασφάλεια στην περιοχή καθώς δεν υπήρχε κανείς να βοηθήσει την άτυχη γιαγιά και το κοριτσάκι.

Το βίντεο απαθανατίζει τον κατηγορούμενο να στέκεται στο δρόμο κοντά στο σπίτι πριν η ηλικιωμένη και η εγγονή ανοίξουν την πόρτα. Καθώς η γιαγιά κοίταξε προς το δρόμο, ο δράστης, που στεκόταν με ένα λευκό πανί στο χέρι σαν να σκέπαζε κάτι, κινείται προς την ηλικιωμένη και το κοριτσάκι που στέκονται στην είσοδο του σπιτιού τους.

Την ώρα που η γυναίκα μπαίνει μέσα στο σπίτι μαζί με την εγγονή και ετοιμάζεται να κλείσει την πόρτα, ο κατηγορούμενος κινείται βιαστικά για να σπρώξει την πόρτα και επιτίθεται στην ηλικιωμένη. Σε λίγο, φαίνεται ότι κρατάει στο έδαφος με βία τη γυναίκα, η οποία είναι σοκαρισμένη από την πτώση. Στη συνέχεια, μάλιστα, φαίνεται να σπρώχνει το παιδί, το οποίο καταφέρνει να ξεφύγει και να επιστρέψει στο πλευρό της γιαγιάς του. Όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές ο δράστης της «βίαιης» επίθεσης που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.

Κατά την ίδια ανακοίνωση η 73χρονη μεταφέρθηκε τραυματισμένη σε νοσοκομείο, χωρίς, όμως, να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η σύλληψη του άνδρα για τον οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές κατέστη δυνατή χάρη στο βίντεο και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.