ΚΟΣΜΟΣ

O Λεονάρντο Ντι Κάπριο συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την περιβαλλοντική της πολιτική

O Λεονάρντο Ντι Κάπριο συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την περιβαλλοντική της πολιτική
AP.

Ο διάσημος ηθοποιός ανέφερε ότι η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία αναγνώρισε βασικές περιοχές Βιοποικιλότητας, μέσω δημοσίευσης στο Instagram.

O Λεονάρντο Ντι Κάπριο προχώρησε σε μία ανάρτηση στο Instagram, με την οποία έδωσε συγχαρητήρια για την προσπάθεια του ελληνικού κράτους να διατηρήσει την βιοποικιλότητα.

Ο «αστέρας» του Χόλιγουντ, ο οποίος είναι μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και ασχολείται με θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, επεσήμανε πως η Ελλάδα έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, που θέσπισε νόμους για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας περιοχών. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μία φωτογραφία ενός ελληνικού τοπίου στα κοινωνικά δίκτυα.

Στη λεζάντα της ανάρτησης έγραψε ότι «η Ελλάδα έγινε πρόσφατα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνώρισε Βασικές Περιοχές Βιοποικιλότητας (KBAs) στους νόμους και τις πολιτικές της. Τα KBA είναι τα σημαντικότερα μέρη στον κόσμο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη συνολική υγεία του πλανήτη».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως «αξίζουν συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση για τη δράση να πρωτοστατήσει αναδεικνύοντας το #KeyBiodiversityAreas ως βασικό “εργαλείο” για την επέκταση ενός δικτύου προστατευόμενων περιοχών και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στη Γη».

Σχετικές ειδήσεις