ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Κικίλιας: «Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας»

Βασίλης Κικίλιας: «Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας»

Βασίλης Κικίλιας: Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου, επισήμανε ότι πάντα ο πολιτικός αρχηγός και ηγέτης έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης της νίκης ή της ήττας.

«Είναι μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη για εμένα η ανάθεση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη του. Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

«Δυστυχώς βρισκόμαστε στη φάση όχι απλώς της κλιματικής αλλαγής, αλλά της κλιματικής κρίσης. Επομένως η Πολιτική Προστασία έχει ένα μείζονα ρόλο στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο απαιτεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις, πολλή δουλειά καθώς και οργάνωση, συντονισμό και συνέργειες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, του Λιμενικού, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου, επισήμανε ότι πάντα ο πολιτικός αρχηγός και ηγέτης έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης της νίκης ή της ήττας.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις πολιτικές του για άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, στήριξη της ελληνικής οικογένειας, αντιμετώπιση των κρίσεων- ενώ παράλληλα αύξησε μισθούς και συντάξεις και μείωσε φόρους- έπεισε την ελληνική κοινωνία ότι και αυτή η τετραετία, που θα είναι γεμάτη προκλήσεις, θα έχει σκληρή δουλειά ,προγραμματισμό και αποτελέσματα. Και από αυτά θα κριθούμε και θα αξιολογηθουμε όλοι. Αυτό υποσχόμαστε: Σηκωμένα τα μανίκια, πολλές μεταρρυθμίσεις και- σε ο,τι αφορά εμένα και το χαρτοφυλάκιο μου- και λίγα λόγια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.