ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκή Ένωση για κάψιμο Κορανίου – Ιερών Βιβλίων: «Προσβλητική και ασεβής πράξη»

Ευρωπαϊκή Ένωση για κάψιμο Κορανίου – Ιερών Βιβλίων: «Προσβλητική και ασεβής πράξη»
AP.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει αυτές τις ενέργειες», τόνισε η Εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Ναμπίλα Μασράλι.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τις επιθέσεις κατά διπλωματικών εγκαταστάσεων», τόνισε η Εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Ναμπίλα Μασράλι, μετά την εισβολή διαδηλωτών στην Πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Ένωση καλεί για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Σχετικά με το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία, η Ναμπίλα Μασράλι υπογράμμισε ότι αυτή η πράξη σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το κάψιμο του Κορανίου ή οιουδήποτε άλλου Ιερού Βιβλίου είναι πράξη προσβλητική, ασεβής και προκλητική. Οι εκδηλώσεις ρατσισμού, ξενοφοβίας και σχετικής μισαλλοδοξίας δεν έχουν θέση στην Ευρώπη», τόνισε.

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι «είναι ακόμη πιο λυπηρό το γεγονός ότι μία τέτοια πράξη πραγματοποιήθηκε στη σημαντική μουσουλμανική γιορτή του Έιντ αλ Άντχα. Η Ένωση συνεχίζει να υπερασπίζεται την ελευθερία της θρησκείας ή των πεποιθήσεων και την ελευθερία της έκφρασης, στο εξωτερικό και το εσωτερικό. Τώρα, είναι η ώρα να σταθούμε μαζί για αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό και να αποτρέψουμε οιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση», ολοκλήρωσε η Ναμπίλα Μασράλι.

Σχετικές ειδήσεις