ΚΟΣΜΟΣ

Οργή Ερντογάν για τη Σουηδία, το κάψιμο του Κορανίου και τους... «αλαζόνες Δυτικούς»

Οργή Ερντογάν για τη Σουηδία, το κάψιμο του Κορανίου και τους... «αλαζόνες Δυτικούς»

Με απειλές αντιδρά ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, στη νέα διαδήλωση της Σουηδίας, κατά την οποία έκαψαν αντίτυπο του Κορανίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε σήμερα τη Σουηδία επειδή η σκανδιναβική χώρα έδωσε άδεια για μια κινητοποίηση κατά την οποία διαδηλωτές έκαψαν ένα αντίτυπο του Κορανίου χθες, στη Στοκχόλμη, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν θα υποκύψει ποτέ σε μια πολιτική προσκλήσεων ή απειλών.

«Θα διδάξουμε στους αλαζόνες Δυτικούς ότι δεν είναι θέμα ελευθερίας έκφρασης η προσβολή των ιερών αξιών των μουσουλμάνων», είπε ο Ερντογάν, καταγγέλλοντας «με τον πιο έντονο τρόπο» την ενέργεια αυτή.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Άγκυρα θα δώσει την πιο δυνατή απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε τη αχρεία διαμαρτυρία.

Χθες, ένας άνδρας έσκισε και έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου μπροστά από το Μεγάλο Τέμενος της Στοκχόλμης, προκαλώντας την άμεση καταδίκη της Άγκυρας και φέρνοντας νέα "σύννεφα" στην προσπάθεια της σκανδιναβικής χώρας να άρει το βέτο της Τουρκίας για ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται λίγες εβδομάδες πριν από τη σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, κατά την οποία πολλά κράτη μέλη της θέλουν να δουν τη Σουηδία να γίνεται το 32ο μέλος του ΝΑΤΟ και πιέζουν την Τουρκία να μην σταθεί εμπόδιο.