ΚΟΣΜΟΣ

Ίος: Δεκάδες νέοι παρατάχθηκαν στο λιμάνι για να αποχαιρετήσουν τους 18χρονους

Ίος: Δεκάδες νέοι παρατάχθηκαν στο λιμάνι για να αποχαιρετήσουν τους 18χρονους
dailymail

Οι άτυχοι νεαροί περνούσαν τις διακοπές στην Ίο έχοντας αποφοιτήσει μόλις από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους.

Με σκυμμένα κεφάλια και ένα κίτρινο τριαντάφυλλο στο χέρι, έτσι αποχαιρέτησαν τους 18χρονους Άντριου Ο’ Ντόνελ και Μαξ Γουόλ οι συμμαθητές τους την ώρα που οι σοροί τους επιβιβάζονταν στο καράβι για την Αθήνα από την Ίο, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο.

Οι άτυχοι νεαροί περνούσαν τις διακοπές στην Ίο έχοντας αποφοιτήσει μόλις από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους. Μεταφέρθηκαν την Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023, στο λιμάνι του Πειραιά και από εκεί στον ιατροδικαστή ώστε να ξεκινήσει η νεκροψία για να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για το θάνατό τους.

Ο αποχαιρετισμός των συμμαθητών τους

Σύμφωνα με τους Irish Times την Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023, κατά τις πρωινές ώρες δεκάδες μαθητές του ιδιωτικού σχολείο St. Michael’s College του Δουβλίνου και άλλοι μαθητές από όλη την Ιρλανδία, με σκυμμένα κεφάλια και κρατώντας ένα κίτρινο τριαντάφυλλο, συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Ίου προκειμένου να αποχαιρετήσουν τους συμμαθητές τους.

Τα τριαντάφυλλα τοποθετήθηκαν στα φέρετρα των δύο μαθητών ως ένδειξη της φιλίας τους ενώ πολλοί έκλαιγαν σπαρακτικά μη μπορώντας να πιστέψουν αυτό που γινόταν.

Η Σοφία Τόκα, η οποία εργάζεται στο γραφείο μιας ακτοπλοϊκής εταιρείας δίπλα στο λιμάνι, δήλωσε στους Irish Times «Έδειχναν σεβασμό, δεν κουνιόντουσαν, είχαν κατεβασμένα τα κεφάλια τους. Τόσο σιωπηλοί καθώς αποχαιρετούσαν με τον δικό τους τρόπο».

Μάλιστα, στο λιμάνι βρίσκονταν και οι γονείς των δύο εφήβων οι οποίοι συνόδευσαν τα φέρετρά τους στην Αθήνα.

Πώς εκτυλίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα στην Ίο

Υπενθυμίζεται πως οι δύο Ιρλανδοί επισκέφτηκαν την Ίο, μαζί με μια παρέα 70 μαθητών από σχολείο του Δουβλίνου για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου, άρχισαν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ διασκεδάζοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο πρώτος νεαρός, ο Μαξ Γουόλ, θέλησε να γυρίσει στο κατάλυμα του με τα πόδια καθώς η απόσταση ήταν μικρή. Ωστόσο τα ίχνη του χάθηκαν και όταν οι φίλοι του γύρισαν στο δωμάτιο και δεν τον βρήκαν, κάλεσαν την Αστυνομία.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, ο νεαρός βρέθηκε νεκρός στις 11:00 το πρωί της Κυριακής, σε γκρεμό, στην περιοχή Γερμανώλη.

Η τραγωδία για την πολυμελή παρέα των Ιρλανδών δεν τελείωσε εκεί. Λίγη ώρα μετά στην είδηση του πρώτο θανάτου ο Άντριου Ο Ντόνελ δεν άντεξε και έχασε τις αισθήσεις του και έφυγε από τη ζωή.

Σχετικές ειδήσεις