ΕΛΛΑΔΑ

Ίος: Ο πατέρας του Άντριου συγκλονίζει – «Έχασα το αγαπημένο μου αγόρι»

Ίος: Ο πατέρας του Άντριου συγκλονίζει – «Έχασα το αγαπημένο μου αγόρι»
Newsbomb archive.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να «ρίξουν» φως στην υπόθεση του θανάτου των δύο νεαρών στην Ίο.

Τέσσερις ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο των δύο 18χρονων Ιρλανδών στην Ίο, ο πατέρας του Άντριου Ο’ Ντόνελ, Γκάβιν, συγκλονίζει για την απώλεια του γιου του, λέγοντας ότι «έχασα το αγαπημένο μου αγόρι», σύμφωνα με στενό οικογενειακό φίλο που μίλησε στη Daily Mail και ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

«Ο Γκάβιν είναι ένας πολύ χαρισματικός άνθρωπος, όπως και όλη η οικογένειά του. Ο παππούς του Άντριου, ο Τζο είναι γιατρός και ήταν πολύ περήφανοι για τον Άντριου, ο οποίος βρισκόταν στην ακμή της ζωής του. Αυτή είναι μία ανείπωτη τραγωδία. Όλοι βρίσκονται σε σοκ. Είναι απλώς ανεξήγητο. Ο Άντριου και ο Μαξ ήταν τόσο νέοι. Απλώς δεν ξέρουμε γιατί συνέβη αυτό. Όλοι θρηνούμε και για τις δύο οικογένειες».

Ίος: Έρευνες αν ήπιαν ποτά - «μπόμπες» οι Ιρλανδοί – Εγκληματική ενέργεια ψάχνουν οι Αρχές

Σύμφωνα με τη Daily Mail, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της κατανάλωσης νοθευμένων ποτών για τους δύο Ιρλανδούς που «βρήκαν» τραγικό θάνατο στο νησί. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στη Daily Mail, ανέφερε για τον Ο’ Ντόνελ που «έχασε» πρώτος τη ζωή του ότι «ενώ τα τραύματα στο λαιμό και το κεφάλι του υποδηλώνουν με την πρώτη ματιά ότι ξέφυγε από την πορεία του, πως σκόνταψε και έπεσε, διερευνούμε και εγκληματική αμέλεια».

«Τα ποτά που κατανάλωσαν αυτός και οι συμμαθητές του μπορεί να είχαν παραποιηθεί, οδηγώντας τον στην κατάσταση που βρισκόταν όταν έφυγε από το μπαρ νωρίς το Σάββατο για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του», προσέθεσε στη συνέχεια.

Ίος: Στον Πειραιά οι σοροί των δύο νεαρών Ιρλανδών – Παρουσία αστυνομικών από Ιρλανδία

Στον Πειραιά όπου θα διενεργηθεί νεκροψία φθάνουν σήμερα (04/07) οι σοροί των δύο νεαρών Ιρλανδών που βρέθηκαν νεκροί στο νησί της Ίου, τις προηγούμενες μέρες, όπου βρίσκονταν για διακοπές.

Ο ένας εξ αυτών βρέθηκε νεκρός σε χωράφι του νησιού με τραύμα στο κεφάλι και ο δεύτερος έχασε τις αισθήσεις του, ενώ βρισκόταν στο λιμάνι του νησιού για να αναχωρήσει, στενοχωρημένος από τον θάνατο του φίλου του, σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών Αρχών.

Σε ό,τι αφορά το τραύμα στο κεφάλι του 18άχρονου Ιρλανδού, οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Ίου εκτιμούν ότι προήλθε από την πτώση, όμως, από τις αστυνομικές Αρχές εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Ο νεαρός Ιρλανδός διασκέδαζε το βράδυ του Σαββάτου (01/07) σε μπαρ του νησιού και κατά την επιστροφή του στο δωμάτιο που διέμενε, φαίνεται να έχασε τον δρόμο και να έπεσε σε χωράφι, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα. Η εξαφάνισή του δηλώθηκε στην Αστυνομία από τους φίλους του το πρωί της επόμενης μέρας (02/07) και ύστερα από κινητοποίηση, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Από χθες (03/07) κατέφτασαν στο νησί οι γονείς των δύο παιδιών, οι οποίοι ήταν απαρηγόρητοι. Το νησί, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες πενθούν, ενώ, οι θάνατοι των παιδιών είναι κεντρικό θέμα συζήτησης σε κάθε γωνιά του νησιού.

Στο νησί έφθασαν άτομα από την αστυνομία της Σύρου, καθώς Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, ώστε να διερευνήσουν τις δύο υποθέσεις και να αποκλείσουν το κάθε ενδεχόμενο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του cyclades24.gr.

Καταφθάνουν αστυνομικοί από την Ιρλανδία

Οι ιρλανδικές αρχές αναμένεται να στείλουν ειδικούς αστυνομικούς, προκειμένου να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα για τους θανάτους των δυο παιδιών.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας κατά την αποχώρηση των σορών

Σήμερα το πρωί στις 08:00, το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι της Ίου, ενώ, τις δύο σορούς συνόδευσαν περίπου 500 συμπατριώτες τους, που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο υγείας του νησιού για να συμπαρασταθούν στους απαρηγόρητους γονείς.

Σχετικές ειδήσεις