ΚΟΣΜΟΣ

Στα «σκουπίδια» η αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι - «Ξεχνούν» το βιβλίο στις διακοπές τους

harry
Αρχείου AP

Κατά δεκάδες οι επιστροφές «ξεχασμένων» βιβλίων της αυτοβιογραφίας του πρίγκιπα Χάρι από ξενοδοχεία σε Ελλάδα, Ισπανία και Τουρκία 

Τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι «Spare» είναι το βιβλίο που απορρίπτουν οι παραθεριστές αυτό το καλοκαίρι, εγκαταλείποντάς το σε δωμάτια, κάδους και πισίνες, στον τόπο των διακοπών τους σε Ισπανία, Ελλάδας και Τουρκία.

Τουριστικοί πράκτορες υποστηρίζούν ότι παρατηρείται το φαινόμενο ξενοδοχεία να τους επιστρέφουν κατά δεκάδες «ξεχασμένα» αντίτυπα του βιβλίου του πρίγκιπα Χάρι. Μάλιστα, αρκετοί ζήτησαν από τα ξενοδοχεία να σταματήσουν τις ...επιστροφές!

Το πολυαναμενόμενο βιβλίο πούλησε 3,2 εκατομμύρια αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους - και 1,4 εκατομμύρια μόνο την πρώτη μέρα.

Έγινε το βιβλίο μη μυθοπλασίας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε αυτό, ο δούκας του Σάσεξ, 38 ετών, έκανε μια σειρά από εντυπωσιακούς ισχυρισμούς που έγιναν πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο.

Αυτά περιελάμβαναν μια υποτιθέμενη διαμάχη με τον αδερφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ, την «κακή μητριά» τους, Καμίλα και διάφορες άλλες πικάντικες αποκαλύψεις.

Οι ειδήσεις για το Spare που άφησαν πίσω οι παραθεριστές έρχονται εβδομάδες μετά την πρόωρη λήξη της συμφωνίας του Χάρι και της Μέγκαν με το Spotify των 18 εκατομμυρίων λιρών - αν και το ζευγάρι έχει ακόμη τη συμφωνία τεσσάρων βιβλίων του Δούκα, ύψους 29 εκατομμυρίων λιρών.

Σχεδιάζουν επίσης να γυρίσουν ένα άλλο ντοκιμαντέρ για το Netflix, αφού η πρώτη τους σειρά Harry And Meghan ήταν πρόσφατα υποψήφια για βραβείο.

Το σόου τους είδε να παραδίδουν μια σειρά από φωτογραφίες και βίντεο από τη σχέση τους, συμπεριλαμβανομένης της στιγμής που ο Χάρι έκανε πρόταση γάμου στη Μέγκαν.

Τα τρία πρώτα επεισόδια περιείχαν μια σειρά από «χτυπήματα» στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρισμού του Χάρι ότι «μεγάλωσε κυριολεκτικά» από μια «δεύτερη οικογένεια» στην Αφρική, όπου επέλεξε να περάσει τρίμηνες θητείες στα τέλη της εφηβείας του, στην προσπάθειά του να συμβιβαστεί με τον θάνατο της μητέρας του.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μεγαλύτερη εμμονή με τη φυλή από τις ΗΠΑ, με τη Μέγκαν να δηλώνει ότι «δεν της φέρθηκαν πραγματικά σαν μαύρη γυναίκα» μέχρι να έρθει εδώ.

Ο Χάρι και η Μέγκαν, σε σκηνοθεσία Λιζ Γκάρμπους, έχει προταθεί για το Βραβείο Κριτικών του Χόλιγουντ στην κατηγορία καλύτερης ροής μη λογοτεχνίας.