ΚΟΣΜΟΣ

Φρενίτιδα στις ΗΠΑ: Με δύο δολάρια κέρδισε 1 δισ. στη λοταρία Powerball

Φρενίτιδα στις ΗΠΑ: Με δύο δολάρια κέρδισε 1 δισ. στη λοταρία Powerball

Κέρδισε 1,08 δισ. δολάρια,με μόλις 2 δολάρια στην λοταρία Powerball 

Κατά 1,08 δισ. δολάρια πλουσιότερος είναι από σήμερα ένας υπερτυχερός στις ΗΠΑ, ο οποίος κέρδισε το αμύθητο αυτό ποσό στο παιχνίδι Powerball.

Σημειώνεται ότι το ποσό συγκεντρώθηκε μετά από δεκάδες τζάκποτ - 39 κληρώσεις για την ακρίβεια - και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχει δοθεί ποτέ σε λοταρία παγκοσμίως.

Μόλις ένας λαχνός βρέθηκε με τους τυχερούς αριθμούς 7, 10, 11, 13, 24 και Powerball το 24. Ο νικητής είχε ραντεβού με την τύχη του σε κατάστημα της Καλιφόρνια.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο υπερτυχερός, είχε ξοδέψει για το δελτίο μόλις 2 δολάρια ενώ οι πιθανότητες να κερδίσει το τζακποτ του Powerball ήταν μόλις μια στις 292.201.338.

Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του νικητή των 1,08 δισεκατομμυρίων, καθώς κανείς δεν έχει εμφανιστεί ακόμα να διεκδικήσει τα χρήματα. Ο κάτοχος του δελτίου έχει στη διάθεσή του έναν χρόνο για να εμφανιστεί και να διεκδικήσει τα χρήματα, σε μια διαδικασία που περιλαμβάνει συνεντεύξεις και φωτογραφίσεις των νικητών, καθώς ο νόμος της Καλιφόρνιας απαγορεύει, για λόγους διαφάνειας, την ανωνυμία των νικητών.

Συνήθως, οι κάτοχοι των τυχερών δελτίων εμφανίζονται μετά από περίπου 6 μήνες, όταν έχουν οργανώσει ομάδες νομικών και οικονομικών συμβούλων.

Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο, ύψους 2,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων είχε κερδίσει μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, ο Νεοϋορκέζος Έντουιν Κάστρο, ο οποίος επέλεξε να εισπράξει άμεσα 997,6 εκατομμύρια.

Σήμερα, ο Κάστρο μένει σε μια πολυτελή έπαυλη του Χόλιγουντ, την οποία αγόρασε για 25,5 εκατ. δολάρια και… ταλαιπωρείται στα δικαστήρια από έναν άνδρα ο οποίος τον κατηγορεί ότι του είχε κλέψει το λαχείο.