ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Σκοτώθηκε ο ήρωας πιλότος «Juice» του Κιέβου

Ουκρανία: Σκοτώθηκε ο ήρωας πιλότος «Juice» του Κιέβου
twitter

Το αεροπορικό δυστύχημα που έχασε τη ζωή του ο πιλότος «Juice» συνιστά πλήγμα για την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται εν μέσω μιας μεγάλης προσπάθειας να εκπαιδεύσει τους πιλότους της στον χειρισμό F-16,

Ένας από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς στην Ουκρανία πιλότους μαχητικών, σκοτώθηκε σε στρατιωτική άσκηση την Παρασκευή.

Ο πιλότος, γνωστός με το παρατσούκλι του «Juice», (Τζους που σημαίνει χυμός) σκοτώθηκε όταν δύο εκπαιδευτικά αεροσκάφη L-39 συγκρούστηκαν στον αέρα στην κεντρική Ουκρανία, στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο ακόμα πιλότους.

«Τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς και στους οικείους τους, σε όλους όσοι γνώριζαν αυτούς τους νέους», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το αληθινό όνομα του Juice είναι Αντρίι Πίλστσικοφ, τη συνεισφορά του οποίου στον πόλεμο κατά των ρώσων εισβολέων εξήρε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, προαναγγέλλοντας τη διεξαγωγή έρευνας για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Το αεροπορικό δυστύχημα συνιστά πλήγμα για την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται εν μέσω μιας μεγάλης προσπάθειας να εκπαιδεύσει τους πιλότους της στον χειρισμό F-16, την ώρα που δυτικές ώρες έχουν δεσμευτεί να παραδώσουν τουλάχιστον 61 μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο.