ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα στην Γκαμπόν: Εγκλωβισμένη Ελληνίδα με τον 13χρονο γιο της - Έκλεισαν τα σύνορα

Πραξικόπημα στην Γκαμπόν: Εγκλωβισμένη Ελληνίδα με τον 13χρονο γιο της - Έκλεισαν τα σύνορα

Ελληνίδα μητέρα μαζί με τον γιο της έχουν εγκλωβιστεί στη Γκαμπόν καθώς έκλεισαν τα σύνορα μετά το πραξικόπημα.

Έκλεισαν τα σύνορα στη Γκαμπόν μετά το πραξικόπημα από μια ομάδα 12 αξιωματούχων που δεν αναγνώριζαν το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών.

Αρκετοί είναι οι εγκλωβισμένοι στη χώρα, ανάμεσά τους και μια Ελληνίδα με τον 13χρονο γιο της, που είχαν πάει στη χώρα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η Εύα Σπαρτάλη μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για τις δύσκολες ώρες που βιώνει στη ξένη χώρα.

«Λένε πως είναι ήρεμα, αλλά εμάς δεν μας φάνηκαν και τόσο ήρεμα. Υπήρχε πολύ στρατός με όπλα και αργότερα το βράδυ περνούσαν διάφορα οχήματα με πυροβόλα πίσω τους. Υπάρχει ο φόβος μήπως μείνουμε εγκλωβισμένοι στη χώρα… Δεν ξέρουμε για πόσο καιρό. Δεν ξέρουμε μέχρι πότε θα έχει φαγητό το ξενοδοχείο».

Η Ελληνίδα θα αναχωρούσε αύριο μαζί με τον γιο της για την Ελλάδα ωστόσο οι πτήσεις όλες ακυρώθηκαν και τα αεροδρόμια έκλεισαν.

«Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα. Ο γιος μου είναι 13 χρονών, αρχίζει το σχολείο την επόμενη εβδομάδα και θα ήθελα να είμαι πίσω γι’ αυτό», αναφέρει ανήσυχη η γυναίκα.

Ο 13χρονος Μάξιμος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο δήλωσε: «Με ανησυχεί που υπάρχει στρατός στην πόλη και παντού και ότι υπάρχει πιθανότητα να μην καταφέρω να γυρίσω στην Ελλάδα».