ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αυτός είναι ο άνδρας που σκότωσε την αρκούδα «Αμαρένα» - Δέχεται απειλές για τη ζωή του

Ιταλία: Αυτός είναι ο άνδρας που σκότωσε την αρκούδα «Αμαρένα» - Δέχεται απειλές για τη ζωή του

Η Αμαρένα ήταν μία από τις περίπου 60 απειλούμενες με εξαφάνιση αρκούδες του Μαρσικού - Ο Andrea Leombruni,πυροβόλησε την «Αμαρένα» με κυνηγετικό όπλο, αφού την έπιασε να προσπαθεί να μπει στο κοτέτσι του

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο θάνατος της «Αμαρένα», μιας καφέ αρκούδας. Ένας 56χρονος Ιταλός την πυροβόλησε, όταν το ζώο προσπάθησε να μπει στο κτήμα του μαζί με τα δύο μωρά της.

Όπως δήλωσαν ειδικοί στον Ιταλικό Τύπο, η αρκούδα ενδέχεται να έφυγε από τα όρια του πάρκου για να βρει τροφή και νερό ενόψει του χειμώνα. Η αρκούδα ήταν γνωστή στην περιοχή και είχε πάρει το όνομά της από μια ποικιλία μαύρου κερασιού που της άρεσε ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με τις Αρχές της περιοχής η δολοφονία ήταν ακατανόητη και ότι ήταν μια «πολύ σοβαρή πράξη εναντίον ολόκληρης της περιοχής του Abruzzo που αφήνει πόνο και οργή».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Gilberto Pichetto έκανε λόγο για ένα «πολύ σοβαρό επεισόδιο» και δήλωσε ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί ότι τα δύο μικρά της προστατεύονται και παραμένουν ελεύθερα.

Σήμερα η Daily Mail αποκαλύπτει το πρόσωπο του 56χρονου που σκότωσε την αγαπημένη αρκούδα των Ιταλών. Ο λόγος για τον Andrea Leombruni έναν παρασκευαστή λουκάνικων.

Ο Leombruni κρατήθηκε στο χωριό San Benedetti dei Marso, στην κεντρική ιταλική περιοχή του Abruzzo και τώρα βρίσκεται υπό έρευνα για τη δολοφονία, αλλά έχει επίσης λάβει προστασία αφού έχει λάβει εκατοντάδες μηνύματα μίσους και απειλές θανάτου από εξαγριωμένους φιλόζωους που βρήκαν τον αριθμό του κινητού του στη σελίδα του στο Facebook που διαφήμιζε την επιχείρησή του με λουκάνικα.

Ο Leombruni - ο οποίος έχει κλείσει τώρα τη σελίδα του στο Facebook και την επαγγελματική του σελίδα - είπε: «Δεν έχω κοιμηθεί, δεν έφαγα ή δεν έχω ζήσει τις τελευταίες τρεις ημέρες, καθώς λαμβάνω συνεχώς απειλές για τη ζωή μου. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν τηλεφωνήσει ακόμη και στην 85χρονη μητέρα μου και άλλα μέλη της οικογένειάς μου. Μας απειλούν. Δεν έχετε ιδέα τι περνάω. Έκανα ένα λάθος, και το κατάλαβα μόλις πάτησα τη σκανδάλη. Ήμουν εγώ που κάλεσα την αστυνομία. Στην πραγματικότητα πυροβόλησα προς το έδαφος. Δεν έβαλα στόχο την αρκούδα.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Berardino Terra είπε: «Ανησυχώ σοβαρά για αυτόν. Είναι εντελώς στενοχωρημένος με αυτό που συνέβη και είναι πραγματικά φοβισμένος για τη ζωή του».

Εάν καταδικαστεί για παράνομη θανάτωση ενός ζώου, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης από τέσσερις μήνες έως δύο χρόνια.