ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Έρχεται καύσωνας - Πού θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος

Βρετανία: Έρχεται καύσωνας - Πού θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος
Sky News

Το κύμα ζέστης του Σεπτεμβρίου αναμένεται να κορυφωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη με 32 βαθμούς σε περιοχές στα νοτιοανατολικά της Βρετανίας 

Καύσωνας αναμένεται στη Μεγάλη Βρετανία αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας με τη θερμοκρασία να αναμένεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς κελσίου.

Το κύμα ζέστης του Σεπτεμβρίου αναμένεται να κορυφωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη με 32 βαθμούς σε περιοχές στα νοτιοανατολικά, όπως εξηγούν οι μετεωρολόγοι, ενώ έρχεται μετά από έναν βροχερό Αύγουστο με δύσκολες συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Αυτή την εβδομάδα μάλιστα είναι πολύ πιθανό να καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες του καλοκαιριού καταρρίπτωντας το ρεκόρ των 32,2 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκαν στις 10 και 25 Ιουνίου.

Η συννεφιά της Δευτέρας θα δώσει τη θέση της στη ζέστη και την λιακάδα, με τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες να αναμένονται στη νότια Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου και του Λονδίνου με μέγιστη 28 βαθμούς κελσίου.

Ο διευθυντής της μετεωρολογικής υπηρεσίας Mark Sidaway ανέφερε «Υψηλή πίεση βρίσκεται πάνω απο τα νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας, που φέρνει πιο σταθεροποιημένες συνθήκες με θερμοκρασίες σε άνοδο το πρώτο μισό της εβδομάδας».

Ενώ οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται στον νότο, συνθήκες καύσωνα θα επηρεάσουν πολύ πιθανά το μεγαλύτερο κομμάτι της Αγγλίας και της Ουαλίας ειδικά, με τμήματα της Σκωτίας και της βόρειας Ιρλανδίας να είναι πιθανό να έχουν ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες.

«Η ενεργή εποχή των τροπικών κυκλώνων στον βόρειο Ατλαντικό βοηθάει στην ενίσχυση του μοτίβου στον ωκεανό και έχει σπρώξει το ρεύμα προς τον βορρά του Ηνωμένου Βασιλείου, επιτρέποντας σε θερμό αέρα να μετακινηθεί βόρεια», συνέχισε ο μετεωρολόγος.

«Πρόκειται για μία έντονη αντίθεση σε σχέση με το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού, που η Βρετανία είχε άστατο καιρό και δροσιά», κατέληξε.