ΚΟΣΜΟΣ

Shakira: Την παρακαλούσαν να αλλάξει τους στίχους στο BZRP

Shakira: Την παρακαλούσαν να αλλάξει τους στίχους στο BZRP

«Νομίζω ότι τραγούδια όπως το  Bizarrap session ή όπως αυτό που έκανα με τον Karol έχουν δώσει σε πολλές γυναίκες δύναμη, αυτοπεποίθηση και την στήριξη που χρειάζονται, για να εκφράσουν αυτό που θέλουν να πουν», σημείωσε  σε συνέντευξή της η Σακίρα

Ο χωρισμός της Σακίρα από τον Ισπανό ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ πέρυσι, μετά από 11 χρόνια κοινής πορείας έγινε θέμα συζήτησης για πολύ μεγάλο διάστημα, κυρίως όσα ακολούθησαν το διαζύγιο του πρώην ζευγαριού και τις έντονες φήμες που κυκλοφόρησαν για απιστία του Πικέ, αλλά και τις σχέσεις της τραγουδίστριας με την οικογένεια του πρώην συζύγου της.

Η Σακίρα ήταν συντετριμμένη από το τέλος της σχέσης της με τον πατέρα των δύο παιδιών της, που τη σημάδεψε, αλλά της έδωσε και μία θέση στην λίστα με τους αγαπημένους των ισπανικών ταμπλόιντ.

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια πάντως κατάφερε να γυρίσει υπέρ της το… «παιχνίδι» της δημοσιότητας μετά την δημοσιοποίηση του χωρισμού, βγάζοντας το ένα τραγούδι μετά το άλλο σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στις λίστες του Billboard.

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά έξι τραγούδια κυκλοφόρησε η Σακίρα τα οποία παραπέμπουν στον άλλοτε «καλό» της, με στίχους που είναι γεμάτοι θλίψη, οργή αλλά και ελπίδα για το μέλλον.

«Έχω το δικαίωμα να εκφραστώ μέσω της μουσικής μου»

Ένα από τα τραγούδια το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία και είναι σχεδόν ξεκάθαρο πως αναφέρεται στον Πικέ, είναι το Bzrp Music Sessions, Vol. 53, για το οποίο πρόσφατα η 46χρονη τραγουδίστρια ερωτήθηκε σε συνέντευξη στο Billboard και κατά πόσο ήταν σωστό να μιλήσει τόσο ανοιχτά για την σχέση της με τον 36χρονο ποδοσφαιριστή.

«Όταν έκανα εκείνη την ηχογράφηση, οι άνθρωποι της ομάδας μου έλεγαν, “Σε παρακαλούμε άλλαξε το, Μην σκεφτείς καν να βγεις με αυτούς τους στίχους”. Και είπα, “Γιατί όχι; Δεν είμαι διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη. Είμαι καλλιτέχνης και έχω το δικαίωμα να εκφράσω τα συναισθήματά μου μέσω της μουσικής μου”» δήλωσε περήφανα.

«Είναι η κάθαρσή και η θεραπεία μου, όπως και η θεραπεία πολλών ανθρώπων. Ξέρω ότι είμαι η φωνή πολλών ανθρώπων και δεν είναι προσχηματικό, είμαι απλώς ρεαλίστρια. Δανείζω τη φωνή μου σε πολλές γυναίκες που ίσως ήθελαν να πουν τα ίδια πράγματα και δεν μπόρεσαν να το κάνουν».

AP

Φαίνεται πως η Σάκιρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις της, ένιωσε υποχρεωμένη να μιλήσει για τις γυναίκες συνολικά στο BZRP. «Νομίζω ότι τραγούδια όπως το Bizarrap session ή όπως αυτό που έκανα με τον Karol έχουν δώσει σε πολλές γυναίκες δύναμη, αυτοπεποίθηση και την στήριξη,για να εκφράσουν αυτό που θέλουν να πουν», σημείωσε.

«Αισθάνομαι σαν γάτα με περισσότερες από 9 ζωές. Κάθε φορά που σκέφτομαι ότι δεν μπορώ να γίνω καλύτερα, ξαφνικά το ξανασκέφτομαι», λέει με έναν τόνο ευγνωμοσύνης στα λόγια της.

«Έχω περάσει από πολλά στάδια», εξηγεί «άρνηση, θυμό, πόνο, απογοήτευση, ξανά θυμό, ξανά πόνο. Τώρα είμαι στο στάδιο της επιβίωσης. Σαν να θέλω απλά να κρατήσω το κεφάλι μου πάνω από το νερό. Και είναι ένα στάδιο προβληματισμού και πολύ σκληρής δουλειάς και όταν έχω χρόνο με τα παιδιά μου τον περνάω ουσιαστικά μαζί τους».

«Πίστεψα στο όνειρο»

Η τελευταία μεγάλη επιτυχία της Σακίρα πριν το σερί των τραγουδιών για τον χωρισμό της ήταν το Chantaje με τον Maluma το 2016. Την τελευταία δεκαετία εξάλλου η Σακίρα έμοιαζε να έχει βάλει πρώτη την οικογένειά της και τη ζωή της στην Βαρκελώνη.

«Προτεραιότητά μου ήταν το σπίτι μου, η οικογένειά μου. Πίστευα στο «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος». Πίστεψα σε αυτό το όνειρο και είχα αυτό το όνειρο για τον εαυτό μου, για τα παιδιά μου», εξομολογήθηκε στη συνέντευξη που έδωσε.

«Οι γονείς μου είναι μαζί, δεν ξέρω, 50 χρόνια και αγαπιούνται όπως την πρώτη μέρα, με μία αγάπη μοναδική και ανεπανάληπτη. Ξέρω λοιπόν ότι είναι δυνατό. Η μαμά μου δεν φεύγει από το πλευρό του (άρρωστου) πατέρα μου. Ακόμα φιλιούνται στο στόμα. Και ήταν πάντα το παράδειγμά μου. Ήταν αυτό που ήθελα για μένα και τα παιδιά μου, αλλά δεν συνέβη».

Παρά τη στενοχώρια και την απογοήτευση, η σταρ από την Κολομβία ήξερε ότι έπρεπε να βρει τη δύναμη τόσο για τον εαυτό της όσο και για τους γιους της Μιλάν, 10 ετών και Σάσα 8 ετών.

«Αν η ζωή σου δώσει λεμόνια, πρέπει να φτιάξεις λεμονάδα», είπε.

«Αυτή θα είναι η περιοδεία της ζωής μου»

Από τον Μάιο, η Σακίρα έχει μετακομίσει στο Μαϊάμι περνόντας όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στο στούντιο ηχογράφησης δουλεύοντας πάνω σε νέα μουσική για ένα επερχόμενο νέο άλμπουμ αλλά και μία περιοδεία. Αυτό θα είναι το 12ο στούντιο άλμπουμ της αλλά και το πρώτο μετά από 6 χρόνια, όταν το 2017 κυκλοφόρησε το El Dorado.

Το El Dorado περιλαμβάνει τραγούδια εμπνευσμένα κυρίως από την προσωπική της ζωή και τις εμπειρίες της και τη σχέση της τραγουδίστριας με τον Πικέ, ενώ τώρα, όπως φαίνεται πάλι θα εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στον ποδοσφαιριστή, όμως πλέον είναι έτοιμη να προχωρήσει και να απολαύσει τη νέα της ζωή με τα παιδιά της στο Μαϊάμι.

«Νομίζω ότι αυτή θα είναι η περιοδεία της ζωής μου», είπε, δηλώνοντας πολύ ενθουσιασμένη.