ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Περήφανος για εσένα», λέει ο Καντίροφ στον γιο του που ξυλοκόπησε κρατούμενο – Σκληρό βίντεο

Ρωσία: «Περήφανος για εσένα», λέει ο Καντίροφ στον γιο του που ξυλοκόπησε κρατούμενο – Σκληρό βίντεο
AP, φωτογραφία αρχείου.

Ο γιος του Τσετσένου ηγέτη ξυλοκόπησε άγρια έναν φυλακισμένο, που είχε κατηγορηθεί ότι έκαψε αντίτυπο του Κορανίου.

Σήμερα (25/09), ο Τσετσένος ηγέτης, Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε περήφανος για τον έφηβο γιο του, Άνταμ, ο οποίος ξυλοκόπησε έναν φυλακισμένο που είχε κατηγορηθεί ότι έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου.

Μάλιστα, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας νεαρός άνδρας με χακί ρούχα να χτυπά με γροθιές και κλωτσιές έναν άλλο άνδρα, πριν τον ρίξει στο πάτωμα και τον χτυπήσει στο κεφάλι.

Ο Τσετσένος ηγέτης, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται ως «αδίστακτος σύμμαχος» του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε ότι δημοσίευσε το βίντεο για να ξεκαθαρίσει τις όποιες αμφιβολίες σχετικά με το αν το περιστατικό, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, όντως συνέβη. «Τον ξυλοκόπησε και έπραξε το σωστό», έγραψε ο Καντίροφ.

«Χωρίς υπερβολές, ναι, είμαι περήφανος για την ενέργεια του Άνταμ», υπογράμμισε. Ακόμη, προσέθεσε ότι σέβεται τον γιο του επειδή απέκτησε «ιδανικά για την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπεράσπιση της θρησκείας του, ιδανικά που έχει ένας ενήλικας».

Ο κρατούμενος, Νικίτα Ζουράβελ, είχε διαμαρτυρηθεί για την επίθεση στη διαμεσολαβήτρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωσίας, η οποία είπε τον περασμένο μήνα ότι παρέπεμψε το θέμα στον ομόλογό της, στην Τσετσενία.

Ο Καντίροφ αναφέρεται συχνά δημοσίως στους τρεις έφηβους γιους του, τους οποίους έστειλε πέρυσι να πολεμήσουν για τη Ρωσία στον πόλεμο της Ουκρανίας, όπως ισχυρίζεται. Ο βαθμός συμμετοχής τους σε οιαδήποτε πολεμική δράση δεν είναι σαφής. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία, ο Αχμάτ, φωτογραφήθηκε με τον Πούτιν στο Κρεμλίνο τον Μάρτιο, «τροφοδοτώντας» φήμες ότι ετοιμάζεται για διάδοχος του Καντίροφ.

Η υγεία του Καντίροφ έχει αποτελέσει αντικείμενο εικασιών, με τις φήμες να «φουντώνουν» αυτόν τον μήνα ότι βρισκόταν σε κώμα. Την περασμένη εβδομάδα, δημοσίευσε βίντεο, λέγοντας ότι είναι καλά στην υγεία του και ότι ο λόγος που ταξίδεψε σε νοσοκομείο της Μόσχας ήταν για να επισκεφθεί έναν άρρωστο θείο του, που νοσηλευόταν.

Σχετικές ειδήσεις