ΚΟΣΜΟΣ

Αβάνα: Νεκρή γυναίκα πυροσβέστης μετά από κατάρρευση κτιρίου - Δύο αγνοούμενοι

habana
Photo: twitter

Μία γυναίκα πυροσβέστης έχασε τη ζωή της ενώ δύο άλλοι φέρονται ως αγνοούμενοι

Μια γυναίκα, μέλος της δύναμης της πυροσβεστικής που έσπευσε σε κτήριο που κατέρευσε, έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης.

Συνολικά 55 άνθρωποι ζούσαν στο κτίριο, που ήταν παλιάς κατασκευής ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους κάτω από τα ερείπια

Ένας άλλος πυροσβέστης όπως και ένας κάτοικος του κτιρίου, ηλικίας 76 ετών, εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή που διευκρίνισε ότι παρέμεινε μόνο η πρόσοψη του κτιρίου από την κατάρρευση ενώ πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα Granma, που διευκρινίζει ότι υπηρεσίες διάσωσης έσπευσαν στο σημείο, στην τουριστική περιοχή της Παλιάς Αβάνας, το βράδυ της Τρίτης (06.00 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη).

Η Αβάνα επλήγη από ισχυρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα επίσημα στοιχεία, το 37% των 3,9 εκατομμυρίων κατοικιών στην Κούβα ήταν στα τέλη του 2020 σε κακή ή πολύ κακή κατάσταση.

Εκείνη τη χρονιά, η πτώση ενός μπαλκονιού στην παλιά πόλη είχε προκαλέσει τον θάνατο τριών μικρών κοριτσιών, σκορπίζοντας θλίψη και πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις στη χώρα.