ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τι να κάνετε αν δεν βρίσκετε το όνομά σας στους εκλογικούς καταλόγους

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τι να κάνετε αν δεν βρίσκετε το όνομά σας στους εκλογικούς καταλόγους

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Στις κάλπες για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών προσέρχονται οι πολίτες της χώρας

Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 πμ και θα είναι ανοικτές έως τις 7 μμ, ενώ σε όσους Δήμους και Περιφέρειες πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές, αυτές θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023.

Αν δεν βρίσκουν το όνομά τους στους εκλογικούς καταλόγους οι ψηφοφόροι μπορούν να απευθυνθούν στο Δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός σταυρών προτίμησης σημειωτέον διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Σε Δήμους με πληθυσμό μέχρι 30.000 κατοίκους, οι εκλογείς μπορούν να βάλουν μέχρι 3 σταυρούς προτίμησης σε υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και μέχρι 4 σε Δήμους με πληθυσμό άνω των 30.000 κατοίκων.

Για την εκλογή Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων, οι εκλογείς μπορούν να επιλέξουν μέχρι 2 υποψηφίους, ενώ σε δημοτικές Κοινότητες με πληθυσμό μικρότερο των 200 κατοίκων, όπου εκλέγεται μόνο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, οι εκλογείς έχουν τη δυνατότητα επιλογής ενός μόνο υποψηφίου.

Στις περιφερειακές εκλογές, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός σταυρών προτίμησης κυμαίνεται από 1 έως 4, κατά περίπτωση. Στο ψηφοδέλτιο κάθε συνδυασμού υπάρχει σαφής ένδειξη για τον αριθμό των υποψηφίων που μπορεί να επιλέξει ο εκλογέας.