ΚΟΣΜΟΣ

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: H στόχευση εκκλησιών συνιστά έγκλημα πολέμου

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: H στόχευση εκκλησιών συνιστά έγκλημα πολέμου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με αφορμή την αεροπορική επιδρομή στην εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.

Το Πατριαρχείο τόνισε μεταξύ άλλων ότι ότι στοχοποιώντας τις εκκλησίες και τα συνδεδεμένα με αυτό ιδρύματα, αποτελεί έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

H ανακοίνωση αναφέρει: «Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εκφράζει την πιο έντονη καταδίκη του για την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε την εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζας.

Το Πατριαρχείο τονίζει ότι η στόχευση των εκκλησιών και των ιδρυμάτων τους, μαζί με τα καταφύγια που παρέχονται για την προστασία αθώων πολιτών, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών που έχασαν τα σπίτια τους λόγω των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών σε κατοικημένες περιοχές τις τελευταίες δεκατρείς ημέρες, συνιστά έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Το Πατριαρχείο τονίζει ότι δεν θα εγκαταλείψει το θρησκευτικό και ανθρωπιστικό του καθήκον, που έχει τις ρίζες του στις χριστιανικές του αξίες, παρέχοντας όλα όσα είναι απαραίτητα σε περιόδους πολέμου και ειρήνης».