ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπάιντεν μίλησε με τις δύο Αμερικανίδες που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς

israel
Οι δύο αμερικανίδες που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Ιερουσαλήμ  είχε από νωρίς επιβεβαιώσει ότι η Χαμάς απελευθέρωσε δύο από τους ομήρους που κρατούσε

Τηλεφωνικά μίλησε την Παρασκευή ο Τζο Μπάιντεν με την Τζούντιθ Τάι Ράαναν και τη Νάταλι Ράαναν, τις δύο Αμερικανίδες ομήρους που αφέθηκαν ελεύθερες από τη Χαμάς την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος μόλις ολοκλήρωσε μια συνομιλία με τις δύο Αμερικανίδες που αφέθηκαν ελεύθερες σήμερα και βρίσκονταν υπό την ομηρεία της Χαμάς κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ. Ανέφερε ότι θα έχουν την πλήρη υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης καθώς ανακάμπτουν από αυτή τη φοβερή δοκιμασία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος και σημείωσε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε επίσης και με τις οικογένειές τους.

Το Ισραήλ είχε από νωρίς επιβεβαιώσει ότι η Χαμάς απελευθέρωσε δύο από τους ομήρους που κρατούσε, μετέδωσαν το τηλεοπτικό κανάλι Channel 13 News και η δημόσια τηλεόραση Kan.

Δεν είναι σαφές ποια ήταν η πηγή των δύο μέσων. Επίσης, δεν αποσαφηνίστηκε πού αφέθηκαν ελεύθερες η Αμερικανίδα και η κόρη της που είχαν απαχθεί στις 7 Οκτωβρίου, όταν μέλη της Χαμάς εξαπέλυσαν επίθεση στο ισραηλινό έδαφος.

Στα social media κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με τα πρόσωπα των δύο γυναικών που απελευθερώθηκαν και πλέον βρίσκονται στα χέρια του Ερυθρού Σταυρού στη Γάζα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ισραηλινής άμυνας που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.