ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς προς Ηνωμένα Έθνη και αραβικές χώρες: «Σταματήστε την επίθεση του Ισραήλ»

Χαμάς προς Ηνωμένα Έθνη και αραβικές χώρες: «Σταματήστε την επίθεση του Ισραήλ»
AP.

«Προσπαθήστε να σταματήσετε την επίθεση του Ισραήλ», σημείωσε ο Οσάμα Χαμντάν, προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τα αραβικά κράτη.

Σήμερα (24/10), υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, ο Οσάμα Χαμντάν, κάλεσε τις αραβικές και ισλαμικές χώρες, καθώς και τα Ηνωμένα Έθνη, να σταματήσουν την «επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας», σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βηρυτό.

Ο Χαμντάν ζήτησε, επίσης, από τις αραβικές χώρες να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Ισραήλ ή να σταματήσουν τη διαδικασία εξομάλυνσης των δεσμών τους.

Όσον αφορά την κατάσταση στη Γάζα, ο Χαμντάν ζήτησε να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι, ώστε να περάσουν καύσιμα και ειδικά μηχανήματα στον θύλακα, για την απομάκρυνση των ερειπίων.

Από τη Ραμάλα, η Υπουργός Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, Μάι αλ Κάιλα, ανέφερε ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας τρία νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας, επειδή δεν έχουν πλέον καύσιμα για να λειτουργήσουν τις διαθέσιμες γεννήτριες.

Η Αλ Κάιλα τόνισε ότι είναι κατεπείγουσα ανάγκη να ανοίξει ένας ασφαλής διάδρομος, προκειμένου να μεταφερθούν οι τραυματίες και οι ασθενείς σε αιγυπτιακά νοσοκομεία.

Σχετικές ειδήσεις