ΚΟΣΜΟΣ

Γυναικείο τάγμα του IDF εξολόθρευσε 100 τρομοκράτες της Χαμάς - Τι διηγείται η διοικητής του

IDF
H αντισυνταγματάρχης Ben-Yehuda διοικητής της μονάδας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η αντισυνταγματάρχης Μπεν Γιεχούντα δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για όσους αμφισβητούν τις δυνατότητες των γυναικών στη μάχη

Λίγες στρατιωτικές μονάδες μπορούν να υπερηφανευτούν για τα κατορθώματά τους όσο οι γυναίκες του τάγματος Caracal κατά τη διάρκεια μάχης εναντίον των τρομοκρατών της Χαμάς .

Όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post η αντισυνταγματάρχης Ben-Yehuda, διοικητής αυτής της μονάδας, αφηγείται τώρα τις εμπειρίες της στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπου το τάγμα της εξολόθρευσε περίπου 100 άνδρες της Χαμάς. Απευθύνει επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα για όσους αμφισβητούν τις δυνατότητες των γυναικών μαχητών στο Caracal (Desert Lynx) και στο τάγμα αρμάτων μάχης.

Καθώς ξεκίνησε η επίθεση στη συνοριακή περιοχή της Γάζας, η Ben-Yehuda μετακινήθηκε γρήγορα από το αρχηγείο του τάγματος στο Nahal Raviv σε μια θέση στα αιγυπτιακά σύνορα με τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Οι ρουκέτες έπεφταν βροχή και έφτασαν προειδοποιήσεις σχετικά με πιθανή διείσδυση τρομοκρατών στις πόλεις Shlomit και Bnei Netzer.

Μέσα σε αυτό το χάος, έλαβε ένα μήνυμα από τον Αντισυνταγματάρχη. Yonatan Tzur, διοικητή του τάγματος περιπολίας της Ταξιαρχίας Nahal, ο οποίος αργότερα βρήκε τραγικό θάνατο σε μια μάχη με τρομοκράτες. Ανέφερε μια διείσδυση του εχθρού κοντά στη Σούφα και το Νιρίμ, λέγοντας: «Υπάρχουν αρκετοί τρομοκράτες εκεί... Είναι βαριά οπλισμένοι!»


Γυναίκες του IDF πολεμούν τους τρομοκράτες της Χαμάς


Η Μπεν Γιεχούντα κάλεσε τους στρατιώτες από το τάγμα μάχης πεζικού «Caracal» (αποτελείται από άνδρες και γυναίκες) να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, καθιστώντας σαφείς τις προθέσεις της:«Βγαίνουμε για να εξοντώσουμε τρομοκράτες. Η διείσδυση στο Ισραήλ εξαπλώνεται. Μείνετε σε εγρήγορση».

Η Ben-Yehuda τόνισε τη σημαντική συνεισφορά των γυναικών στρατιωτών υπό τις διαταγές της, οι οποίες έσωσαν πολλές ζωές μέσω της ιατρικής περίθαλψης και ακόμη και με τολμηρές προσγειώσεις ελικοπτέρων υπό πυρά. Η αξιοσημείωτη απόδοσή τους κάτω από την ακραία πίεση του πολέμου ανέδειξε τις δυνατότητές τους.

Αναγνώρισε επίσης τους στρατιώτες των τανκ υπό τη διοίκηση της, ότι έπαιξαν ζωτικό ρόλο στην υπεράσπιση των πόλεων και επηρέασαν αποφασιστικά τη μάχη στο Holit, ένα κιμπούτς κοντά στα νοτιοδυτικά σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, όπου τουλάχιστον 11 μέλη του σκοτώθηκαν μαζί με δύο μετανάστες εργάτες.