ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ - Αρχηγός IDF: Για λόγους «τακτικής» καθυστερεί η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ - Αρχηγός IDF: Για λόγους «τακτικής» καθυστερεί η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού εξηγεί τους λόγους για τοθς οποίους καθυστερεί η χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη παραμένει ο ισραηλινός στρατός καθώς η χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας κι ενώ η Χαμάς ζητά να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί για να απελευθερωθούν περισσότεροι όμηροι.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του ισραηλινού στρατού, στρατηγό Χέρτσι Χαλέβι, η επιχείρηση του IDF καθυστερεί για «στρατηγικούς λόγους» ενώ σημειώνει ότι «λυπάται» που η Χαμάς ξεκίνησε έναν πόλεμο εναντίον του Ισραήλ.

«Το Ισραήλ βρίσκεται στο μέσο ενός πολέμου που ξεκίνησε από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Η Χαμάς το μετανιώνει ήδη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαλέβι σε συνέντευξη Τύπου κοντά στα σύνορα της Γάζας.

«Έχουμε προετοιμαστεί για αυτό. Ο IDF και η Νότια Διοίκηση έχουν ετοιμάσει "ποιοτικά" επιθετικά σχέδια για να επιτύχουν τους στόχους του πολέμου» ανέφερε έπειτα σύμφωνα με τους Times of Israel.

«Το IDF είναι έτοιμο για τον ελιγμό και θα πάρουμε μια απόφαση με το πολιτικό κλιμάκιο σχετικά με το σχήμα και το χρονοδιάγραμμα του επόμενου σταδίου» σημείωσε.

Όπως παραδέχθηκε ο Χέρτσι Χαλέβι, υπάρχουν «τακτικοί και ακόμη και στρατηγικοί παράγοντες» που καθυστερούν την χερσαία επίθεση, αλλά επιτρέπουν στον IDF να προετοιμαστεί καλύτερα.

«Χρησιμοποιούμε κάθε λεπτό για να είμαστε ακόμα πιο προετοιμασμένοι. Και κάθε λεπτό που περνάει από την άλλη πλευρά, χτυπάμε τον εχθρό ακόμα περισσότερο. Σκοτώνοντας τρομοκράτες, καταστρέφοντας υποδομές, συλλέγοντας περισσότερες πληροφορίες για το επόμενο στάδιο» επισήμανε.

Ο στρατός του Ισραήλ ζητάει πληροφορίες για τους ομήρους με φέιγ-βολάν έναντι αμοιβής

Την ίδια ώρα μεγαλώνει η αγωνία για την τύχη των ομήρων που κρατάει η Χαμάς με τους συγγενείς να πιέζουν τον ισραηλινό στρατό να λάβει μέτρα για την επιστροφή των αιχμαλώτων στις οικογένειές τους.

Έτσι, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε μία νέα ενέργεια, ρίχνοντας, σύμφωνα με μαρτυρίες, φέιγ βολάν στη Λωρίδα της Γάζας από στρατιωτικά αεροπλάνα, με τα οποία έτσι καλεί τους κατοίκους να γνωστοποιήσουν έναντι οικονομικής αμοιβής οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να έχουν για τους ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τα φέιγ-βολάν που έριξαν τα ισραηλινά αεροσκάφη, που κατέληξαν στο έδαφος της Χαν-Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. «Αν θέλετε ένα καλύτερο μέλλον για εσάς και για τα παιδιά σας, κάντε το καλό και στείλτε μας ασφαλείς και χρήσιμες πληροφορίες για τα πρόσωπα που απήχθησαν και βρίσκονται ενδεχομένως στη ζώνη σας», έγραφαν στα αραβικά.