ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Διεθνής Αμνηστία κάνει έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Διεθνής Αμνηστία κάνει έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός
AP.

Δραματική έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας για άμεση κατάπαυση του πυρός στην πολύπαθη Γάζα.

Η Διεθνής Αμνηστία απηύθυνε επείγουσα έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες αμάχων και να διασφαλισθεί η πρόσβαση σε σωτήρια βοήθεια για τους ανθρώπους στη Λωρίδα, εν μέσω μίας ανθρωπιστικής καταστροφής άνευ προηγουμένου.

«Τις τελευταίες 2,5 εβδομάδες, γίναμε μάρτυρες μίας φρίκης η οποία εκτυλίσσεται με ασύλληπτο ρυθμό στο Ισραήλ και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Περισσότεροι από 2 εκατ. άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αγωνίζονται να επιβιώσουν, εν μέσω μίας πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης», σημείωσε η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Ανιές Καλαμάρ.

«Χρειάζεται επείγουσα δράση για την προστασία των αμάχων και την αποτροπή περαιτέρω ανθρώπινου πόνου. Προτρέπουμε όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να ενωθούν και να απαιτήσουν μία άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός από όλα τα μέρη στη σύγκρουση», προσέθεσε.

Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι συντάσσεται με τον ειδικό εισηγητή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Παλαιστίνη που κατέχεται από το 1967, τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών που εργάζονται στην περιοχή και πολλούς εμπειρογνώμονες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που εκπροσωπούνται από μία μακρά λίστα ειδικών διαδικασιών του Οργανισμού, οι οποίοι επίσης ζητούν κατάπαυση του πυρός.

Σχετικές ειδήσεις