ΚΟΣΜΟΣ

Φον ντερ Λάιεν: «Απαιτείται ενότητα και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων»

Φον ντερ Λάιεν: «Απαιτείται ενότητα και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων»
AP.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται σκληρά με τα κράτη – μέλη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ενεργήσει με ενότητα και αποφασιστικότητα, ώστε να αντιμετωπίσει τις υπάρχουσες προκλήσεις», σημείωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της Ένωσης.

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ βλάπτουν, επίσης, τον παλαιστινιακό λαό και δημιουργούν κίνδυνο για αποσταθεροποίηση στην περιοχή», ανέφερε. «Οι μετανάστες ωθούνται στην αναζήτηση καλύτερης ζωής από τον πόλεμο και τη σύγκρουση και φθάνουν στις ακτές μας, σε μεγαλύτερους αριθμούς», προσέθεσε.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι η Ένωση στηρίζει την Ουκρανία για να αντισταθεί στην επιθετικότητα της Ρωσίας και παρέχει σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα. Παράλληλα, επισήμανε ότι εργάζεται σκληρά σε συνεργασία με τα κράτη – μέλη, για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. «Όλα αυτά χρειάζονται χρηματοδότηση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρότεινα αναθεώρηση του προϋπολογισμού», ολοκλήρωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Σχετικές ειδήσεις