ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βομβάρδισε τουρκοπαλαιστινιακό νοσοκομείο ο IDF

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βομβάρδισε τουρκοπαλαιστινιακό νοσοκομείο ο IDF

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, βομβαρδίστηκε ο τρίτος όροφος του νοσοκομείου

Στο βομβαρδισμό του Νοσοκομείου Φιλίας στη Γάζα, να προχώρησε ο ισραηλινός στρατός, όπως αναφέρει το CNN Turk.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το τουρκοπαλαιστινιακό νοσοκομείο βομβαρδίστηκε στον τρίτο όροφο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, παρά μόνο σοβαρές υλικές ζημιές.

Η αποθήκη ανθρωπιστικής βοήθειας που ανήκει στην Ερυθρά Ημισέληνο της Παλαιστίνης, την οποία υποστήριξε για την κατασκευή της στη Γάζα, υπέστη σοβαρές ζημιές ως αποτέλεσμα των σφοδρών βομβαρδισμών.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Γάζας αναφέρεται το εξής: «Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το νοσοκομείο τουρκοπαλαιστινιακής φιλίας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στον τρίτο και τελευταίο όροφο του νοσοκομείου».

Στην ανάρτηση που έκανε η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος στο λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα, λάβαμε πληροφορίες και εικόνες από την αποθήκη ανθρωπιστικής βοήθειας της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στη Γάζα, την κατασκευή της οποίας υποστηρίξαμε ως Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος, ότι υπέστη σοβαρές ζημιές ως αποτέλεσμα των σφοδρών βομβαρδισμών και ήταν άχρηστη. Η αποθήκη ανήκει στην Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, με την οποία συνεργαζόμαστε στις δραστηριότητες ανθρωπιστικής βοήθειας, και δεν έχουμε αποθήκη που να ανήκει στην Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο στη Γάζα. Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εγκαταστάσεις ανθρωπιστικής βοήθειας, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και τους εθελοντές της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου που εργάζονται ανιδιοτελώς για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών υπό δύσκολες συνθήκες. Καταδικάζουμε έντονα οποιαδήποτε επίθεση».