ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαριστικό ατύχημα στις ΗΠΑ: Μαγνητικός τομογράφος «κατάπιε» νοσοκόμα και «ρούφηξε» κρεβάτι ασθενή

Σοκαριστικό ατύχημα στις ΗΠΑ: Μαγνητικός τομογράφος «κατάπιε» νοσοκόμα και «ρούφηξε» κρεβάτι ασθενή

Η νοσοκόμα που επέζησε από το φριχτό ατύχημα, δήλωσε πως «ένιωθα να με σπρώχνουν. Αν δεν πήγαινα προς τα πίσω που με τραβούσε εκείνη τη στιγμή, το κρεβάτι θα καρφώνονταν πάνω μου και θα με σκότωνε».

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε νοσοκομείο των ΗΠΑ τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ένας μαγνητικός τομογράφος... ρούφηξε μία νοσοκόμα μαζί με το κρεβάτι ενός ασθενή, με αποτέλεσμα να καταπιεί την γυναίκα.

Το ατύχημα όπως αναφέρει η New York Post στο ιατρικό κέντρο Redwood City στην Καλιφόρνια, ενώ ήρθε τώρα στη δημοσιότητα καθώς ολοκληρώθηκε η εσωτερική έρευνα.

Η νοσοκόμα Ainah Cervantes μπήκε στον χώρο του μαγνητικού τομογράφου προκειμένου να εξυπηρετήσει έναν ασθενή, ο οποίος βρισκόταν στο κρεβάτι. Το μηχάνημα ξαφνικά άρχισε να λειτουργεί και ρούφηξε την άτυχη γυναίκα και το κρεβάτι.

Σε δηλώσεις της η ίδια είπε πως «ένιωθα να με σπρώχνουν. Αν δεν πήγαινα προς τα πίσω που με τραβούσε εκείνη τη στιγμή, το κρεβάτι θα καρφώνονταν πάνω μου και θα με σκότωνε».

Ευτυχώς, η γυναίκα επέζησε του φριχτού ατυχήματος, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, επάνω στο σώμα της καρφώθηκαν δύο βίδες, ενώ υπέστη συντριπτικά κατάγματα και χρειάστηκε χειρουργείο αλλά και μήνες για να αναρρώσει.

Στο δημοσίευμα της New York Post αναφέρεται, ότι με αφορμή το περιστατικό ξέσπασαν αντιδράσεις, για το νοσοκομείο, καθώς, από ό,τι φαίνεται, την ημέρα του ατυχήματος δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως η παρουσία μέσα στην αίθουσα χειριστή του τομογράφου ή να ηχήσει ο απαραίτητος συναγερμός που ηχεί όταν είναι σε λειτουργία το μηχάνημα.

Μάλιστα στοιχεία που γίνονται γνωστά αναφέρουν ότι το εν λόγω ιατρικό κέντρο έχει παρελθόν με τέτοια ατυχήματα, καθώς το 2015 ο τομογράφος είχε ρουφήξει αναπηρικό αμαξίδιο, στο οποίο ευτυχώς δεν καθόταν κάποιος.