ΚΟΣΜΟΣ

Η συγκινητική συνάντηση στρατιώτη ομήρου της Χαμάς με τη γιαγιά της μετά την απελευθέρωσή της

Η συγκινητική συνάντηση στρατιώτη ομήρου της Χαμάς με τη γιαγιά της μετά την απελευθέρωσή της
X/Twitter

Συγκινεί το βίντεο το οποίο καταγράφει την συνάντηση μίας στρατιώτη την οποία η Χαμάς είχε απαγάγει στις 7 Οκτωβρίου με τη γιαγιά της μετά την απελυθέρωσή της. 

 

Η Όρι Μεγκίντις ήταν μέσα στους αιχμαλώτους που πήρε μαζί της η Χαμάς μετά την αιφνιδιαστική, αιματηρή επίθεση στο Ισραήλ το Σάββατο 7 Οκτωβρίου. Σε βίντεο που ανέβηκε στην πλατφόρμα Χ καταγράφεται η στιγμή που η Μεγκίντις συναντιέται με τη γιαγιά της ένα μήνα σχεδόν ένα μήνα μετά την απαγωγή της.

«Η στιγμή που η Όρι Μεγκίντις που απήχθη από τη Χαμάς στις 7/10, επανενώθηκε με τη γιαγιά της. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τις υπόλοιπες οικογένειές μας στο σπίτι», γράφει η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, σε νέα ενημέρωση είπε ότι ο στρατός θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της γάζας, μετά την απελευθέρωση της δεκανέα σε μία ολονύκτια επέμβαση.

«Θα ήθελα να μεταφέρω ένα μήνυμα στους ομήρους και τις οικογένειές τους, εμείς, οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) και η Shin Bet (Υπηρεσία Ασφαλείας), έχουμε ηθική υποχρέωση να επιστρέψουμε όλους τους ομήρους στα σπίτια τους», λέει.

Ανακουφισμένοι οι συγγενείς της Μεγκίντις: