ΚΟΣΜΟΣ

Το πιο μοναχικό πρόβατο της Βρετανίας διασώθηκε μετά από δύο χρόνια εγκλωβισμού

Το πιο μοναχικό πρόβατο της Βρετανίας διασώθηκε μετά από δύο χρόνια εγκλωβισμού

Η Φιόνα, όπως ονομάστηκε το πιο «μοναχικό πρόβατο της Βρετανίας», διασώθηκε από μία απομακρυσμένη περιοχή της Σκωτίας, ενώ σχετική αίτηση στο διαδίκτυο για την διάσωσή του ξεπέρασε τις 52.000 υπογραφές

Τη λένε Φιόνα, είναι πρόβατο και για πάνω από δύο ολόκληρα χρόνια παρέμενε εγκλωβισμένη στους πρόποδες των βράχων του Κρόμαρτι Φερθ στη Σκωτία, με την σχετική αίτηση μέσω διαδικτύου για τη διάσωσή της να έχει συγκεντρώσει πάνω από 52.000 υπογραφές.

Το πιο «μοναχικό πρόβατο της Βρετανίας», όπως είχε ονομαστεί, διασώθηκε από μία απομακρυσμένη περιοχή της Σκωτίας, μετά από πολλαπλές προειδοποιήσεις φιλανθρωπικών οργανώσεων, ότι τυχόν επιχείρηση για τη διάσωση του ζώου θα ήταν εξαιρετικά περίπλοκη.

Ωστόσο μία ομάδα αγροτών ανέλαβε την πρωτοβουλία να σώσει τη Φιόνα, καταφέροντας να τη φέρει εις πέρας.

Ο Κάμι Ουίλσον, κουρέας προβάτων, οργάνωσε αποστολή διάσωσης του ζώου, μετά την προβολή του θέματος στα μέσα ενημέρωσης. Ο Ουίλσον η οποίος παρουσιάζει την εκπομπή Landward στο BBC μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα ανέλαβαν τη διάσωση της Φιόνας, ανεβάζοντάς την σε μία απότομη πλαγιά, χρησιμοποιώντας βαρύ εξοπλισμό, για να μπορέσουν να την μετακινήσουν.

Ο Ουίλσον μάλιστα δημοσίευσε και βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης στο Facebook, στο οποίο ακούγεται να λέει: «Είναι σε απίστευτη κατάσταση, είναι υπερβολικά παχιά, για την κατάστασή της - ήθελε αρκετή δουλειά για να την ανεβάσουμε σε αυτή την πλαγιά».

Τα πρόβατα είναι ζώα αγέλης και παρόλο που μπορούν να επιβιώσουν μόνα τους, ζουν καλύτερα όταν είναι μαζί με άλλα του είδους τους, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η σκωτσέζικη οργάνωση SPCA δήλωσε ότι γνώριζε για την Φιόνα και προσπαθούσε εδώ και καιρό, ανεπιτυχώς, να βρει έναν τρόπο να την διασώσει με ασφάλεια.