ΚΟΣΜΟΣ

Όπρα Γουίνφρεϊ: Έτσι διαχειρίστηκε την κακοποίηση που υπέστη ως παιδί

Όπρα Γουίνφρεϊ: Έτσι διαχειρίστηκε  την κακοποίηση που υπέστη ως παιδί

Αυτό είναι το βιβλίο που έδωσε λόγια στον βιασμό που υπέστη η Όπρα Γουίνφρεϊ όταν ήταν 9 ετών. 

Είναι μια από τις πιο επιτυχημένες παρουσιάστριες talk show, τηλεοπτική παραγωγός, ηθοποιός, συγγραφέας, ενώ είναι γνωστή και για το μεγάλο φιλανθρωπικό της έργο. Ωστόσο, η Όπρα Γουίνφρεϊ ποτέ δεν έχει «κρυφτεί» πίσω από την επιτυχημένη εικόνα της και πολλές φορές έχει μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα και δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει, ώστε να βοηθήσει και αλλες γυναίκες.

Το ίδιο έκανε και στην 74η Τελετή Απονομής των Εθνικών Βραβείων Βιβλίου και το Δείπνο Ευεργετημάτων που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου μίλησε για αυτό που τη βοήθησε να διαχειριστεί την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ως παιδί.

«Ήμουν 15 χρονών όταν διάβασα το πρώτο μου βιβλίο με μαύρο ήρωα, το "Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί" της Μάγιας Αγγέλου και όλος ο κόσμος κατέρρευσε. Έδωσε λόγια στον πόνο μου και τη σύγχυσή μου για τον βιασμό μου στα εννιά μου χρόνια» είπε η Γουίνφρεϊ συγκινώντας με τα λόγια της και συμπλήρωσε: «δεν ήξερα ότι υπήρχαν λέξεις για αυτό που μου είχε συμβεί ή ότι οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος στη Γη το είχε βιώσει».