ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Επιβεβαιώνει ότι παρέλαβε έναν πρώτο κατάλογο με ονόματα ομήρων από τη Χαμάς

Ισραήλ: Επιβεβαιώνει ότι παρέλαβε έναν πρώτο κατάλογο με ονόματα ομήρων από τη Χαμάς

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει ότι παρέλαβε έναν πρώτο κατάλογο με ονόματα ομήρων και πώς βρίσκεται σε επαφή με όλες τις οικογένειες

Το γραφείου του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει στη διάθεσή του έναν πρώτο κατάλογο ονομάτων ομήρων και βρίσκεται σε επαφή με τις οικογένειές τους, την ώρα που η κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς και το πρώτο κύμα απελευθέρωσης θα ξεκινήσουν αύριο.

«Το Ισραήλ επιβεβαιώνει ότι παρέλαβε μια πρώτη λίστα ονομάτων. Οι υπεύθυνοι επαληθεύουν τις λεπτομέρειες του καταλόγου και βρίσκονται σε επαφή με όλες τις οικογένειες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Δεν διευκρινίζεται εάν μιλάει για όλους τους ομήρους, για όλα τα πρόσωπα που θα απελευθερωθούν ή για τους πρώτους ομήρους που θα απελευθερωθούν αύριο.

Η Χαμάς επιβεβαιώνει την ανακωχή από τις 7 το πρωί της Παρασκευής

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς, επιβεβαίωσε μέσω δελτίου Τύπου την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ για ανακωχή που ξεκινά στις 7 το πρωί της Παρασκευής.

«Θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες και περιλαμβάνει πλήρη παύση στρατιωτικών δραστηριοτήτων», υπογραμμίζουν.

Κατά τη διάρκεια της ανακωχής, «50 σιωνιστές αιχμάλωτοι, γυναίκες και παιδιά κάτω των 19 ετών, θα απελευθερωθούν», αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, όπου υπενθυμίζεται πως για κάθε όμηρο θα αποφυλακίζονται τρεις παλαιστίνιοι κρατούμενοι, (επίσης) γυναίκες και παιδιά.