ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Επεισόδια και φωτοβολίδες στη Βουλή από υποστηρικτές του Μπερίσα

Αλβανία: Επεισόδια και φωτοβολίδες στη Βουλή από υποστηρικτές του Μπερίσα
abcnews

Ο Μπερίσα και ο γαμπρός του κατηγορούνται από τις εισαγγελικές αρχές για διαφθορά

Νέος γύρος έντασης στην αλβανική Βουλή από βουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι υποστήριζουν τον Σαλί Μπερίσα.

Βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος κατάφεραν παρά τους αυστηρούς ελέγχους να περάσουν στην αίθουσα του κοινοβουλίου, φωτοβολίδες.

Οι Flamur Noka, Albana Vokshi, ήταν μερικοί από τους βουλευτές που άναψαν φωτοβολίδες στη Συνέλευση, με τον πρώτο να συγκρούεται και με τους φρουρούς προτού αποβληθεί από την αίθουσα, όπου άναψε φωτιά σε χαρτιά.

Ο Σαλί Μπερίσα είχε φραστική σύγκρουση με τον σοσιαλιστή Βουλνέτ Σινάι, τον οποίο προηγουμένως γρονθοκόπησε υποστηρικτής του.

Η σύνοδος δεν κράτησε πολύ, καθώς οι λίγες ομιλίες των σοσιαλιστών σχεδόν δεν ακούστηκαν, λόγω του θορύβου που δημιούργησε η αντιπολίτευση. Στη συνεδρίαση απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα.

Ανάλογα επεισόδια είχαν σημειώθει τον περασμένο μήνα, με πρωταγωνιστές πάλι βουλευτές του κόμματος της αντιπολίτευσης, οι οποίοι επίσης είχαν ανάψει φωτοβολίες, βάζοντας φωτιά σε καρέκλες που είχαν στοιβάξει στο κέντρο της αίθουσας της Βουλής, παρόντος του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Ο Μπερίσα και ο γαμπρός του κατηγορούνται από τις εισαγγελικές αρχές για διαφθορά.

Ο γαμπρός του συνελήφθη, αλλά όχι ο Μπερίσα λόγω της βουλευτικής ασυλίας τους, ωστόσο του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Ο Μπερίσα κατηγορεί τον Ράμα ότι ενορχήστρωσε τη δίωξη εναντίον του. Ο Ράμα αρνείται την κατηγορία.

«(Η αντιπολίτευση) έφερε φρασεολογία και μεθόδους πεζοδρομίου στην πολιτική», δήλωσε ο Ράμα με ανάρτηση στο X, μετά το σημερινό περιστατικό.