ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανακοινώθηκαν οι θάνατοι πέντε στρατιωτών - Οι τέσσερις κατά τις μάχες στη Γάζα

gaza
Photo: AP

Πόλεμος στο Ισραήλ:  Ένας στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί κατά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου

Τους θανάτους πέντε υπαξιωματικών του, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός διευκρινίζοντας μέσω X (του πρώην Twitter) πως οι τέσσερις έπεσαν σε μάχες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο πέμπτος υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί κατά την επίθεση της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου

Ο πέμπτος υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί κατά την επίθεση της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν ο λοχίας Μαόρ Κόεν Άιζενκοτ, 19 ετών. Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, πρόκειται για ανιψιό —γιο της αδελφής— του Γκάντι Άιζενκοτ, άλλοτε αρχηγού του γενικού επιτελείου, σήμερα μέλους της κυβέρνησης πολέμου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο γιος του αρχιλοχίας Γκαλ Μέιρ Άιζενκοτ, 25 ετών, σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας την Πέμπτη. Κηδεύτηκε προχθές Παρασκευή.

Κατά τον επίσημο απολογισμό, οι απώλειες που έχουν υποστεί οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αφότου άρχισαν χερσαίες επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακο είναι 97.