ΚΟΣΜΟΣ

Τέιλορ Σουίφτ: Το μυθικό ποσό που συγκέντρωσε η περιοδεία της - Ξεπέρασε Μπιγιονσέ και Χάρι Στάιλς

Τέιλορ Σουίφτ: Το μυθικό ποσό που συγκέντρωσε η περιοδεία της - Ξεπέρασε Μπιγιονσέ και Χάρι Στάιλς

Η περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ πούλησε συνολικά 4,35 εκατομμύρια εισιτήρια για τις 60 παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 17 Νοεμβρίου 2022 και 15 Νοεμβρίου 2023

Μυθικά ποσά αγγίζουν τα κέρδη από τις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας – φαινόμενο «Eras Tour».

Σύμφωνα μάλιστα με τα διεθνή ΜΜΕ η συγκεκριμένη περιοδεία συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στις πιο εμπορικές περιοδείες όλων των εποχών.

Σύμφωνα με το Pollstar, η περιοδεία της με τίτλο Eras Tour έχει φέρει κολοσσιαία έσοδα από πωλήσεις εισιτηρίων, που ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια και φυσικά αποτελεί την πρώτη περιοδεία από έναν καλλιτέχνη ή ένα συγκρότημα που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό.

Η περιοδεία πούλησε συνολικά 4,35 εκατομμύρια εισιτήρια για τις 60 παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 17 Νοεμβρίου 2022 και 15 Νοεμβρίου 2023. Καταλαβαίνετε για τι αριθμούς μιλάμε έτσι;

Κρίνοντας από το πόσο γρήγορα εξαντλήθηκαν οι παραστάσεις της επόμενης χρονιάς, φαίνεται ότι η περιοδεία της Σουίφτ θα συνεχίσει να αυξάνει το προβάδισμά της ως η περιοδεία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών.

Μάλιστα, βρίσκεται πλέον πάνω από παγκόσμια tours άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως η Μπιγιονσέ, οι Coldplay, ο Εντ Σίραν ή ο Χάρι Στάιλς.

Και επίσημα η «Βασίλισσα» του Spotify

Ανοδική πορεία καταγράφει τα τελευταία χρόνια η καριέρα της ποπ σταρ Τέιλορ Σουίφτ που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Μετά τις sold out συναυλίες της σειρά είχε το Spotify το οποίο την κατέταξε στη πρώτη θέση των καλλιτεχνών με τα περισσότερα streams (ακροάσεις).

Σύμφωνα με το Spotify Wrapped, η Τέιλορ Σουίφτ έχει τα περισσότερα streams του 2023 παγκοσμίως, πάνω από 26,1 δισεκατομμύρια από την 1η Ιανουαρίου.

Η Σουίφτ που είναι ένα καλλιτεχνικό φαινόμενο το οποίο μελετάται από ειδικούς για την επιρροή της στην οικονομία των πόλεων όπου εμφανίζεται στο πλαίσιο της επιτυχημένης περιοδείας της «Τhe Eras Tour», εκθρόνισε τον Πορτορικανό αστέρα της reggaetón, Bad Bunny, ο οποίος κατείχε τον πολυπόθητο τίτλο για τρία συνεχόμενα χρόνια αρχής γενομένης το 2020, αναφέρει το AP.

O Bad Bunny βρίσκεται στη δεύτερη θέση το 2023, ακολουθούμενος από τον The Weeknd στην τρίτη, τον Drake στην τέταρτη και τον Μεξικανό μουσικό Peso Pluma στην πέμπτη.

Η Τέιλορ Σουίφτ είναι επίσης η τραγουδίστρια με τα περισσότερα streams στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2023 και κατέκτησε την κορυφή των chart στο τέλος του έτους σε Spotify, Apple Music και Deezer.