ΚΟΣΜΟΣ

Τέιλορ Σουίφτ: Και επίσημα η «Βασίλισσα» του Spotify - Έχει περισσότερα streams για το 2023

Τέιλορ Σουίφτ: Και επίσημα η «Βασίλισσα» του Spotify - Έχει περισσότερα streams για το 2023
(Shanna Madison/Chicago Tribune/Tribune News Service via Getty Images)

Η Τέιλορ Σουίφτ αποτελεί πλέον ένα καλλιτεχνικό φαινόμενο το οποίο μελετάται από ειδικούς για την επιρροή της στην... οικονομία των πόλεων

Ανοδική πορεία καταγράφει τα τελευταία χρόνια η καριέρα της ποπ σταρ Τέιλορ Σουίφτ που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Μετά τις sold out συναυλίες της σειρά είχε το Spotify το οποίο την κατέταξε στη πρώτη θέση των καλλιτεχνών με τα περισσότερα streams (ακροάσεις).

Σύμφωνα με το Spotify Wrapped, η Τέιλορ Σουίφτ έχει τα περισσότερα streams του 2023 παγκοσμίως, πάνω από 26,1 δισεκατομμύρια από την 1η Ιανουαρίου.

Η Σουίφτ που είναι ένα καλλιτεχνικό φαινόμενο το οποίο μελετάται από ειδικούς για την επιρροή της στην οικονομία των πόλεων όπου εμφανίζεται στο πλαίσιο της επιτυχημένης περιοδείας της «Τhe Eras Tour», εκθρόνισε τον Πορτορικανό αστέρα της reggaetón, Bad Bunny, ο οποίος κατείχε τον πολυπόθητο τίτλο για τρία συνεχόμενα χρόνια αρχής γενομένης το 2020, αναφέρει το AP.

O Bad Bunny βρίσκεται στη δεύτερη θέση το 2023, ακολουθούμενος από τον The Weeknd στην τρίτη, τον Drake στην τέταρτη και τον Μεξικανό μουσικό Peso Pluma στην πέμπτη.

Η Τέιλορ Σουίφτ είναι επίσης η τραγουδίστρια με τα περισσότερα streams στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2023 και κατέκτησε την κορυφή των chart στο τέλος του έτους σε Spotify, Apple Music και Deezer.