ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο στην Ισπανία: Ο πρώην κουνιάδος της βασίλισσας Λετίθια ξαναχτύπησε - «Σε νιώθω δίπλα μου»

Σκάνδαλο στην Ισπανία: Ο πρώην κουνιάδος της βασίλισσας Λετίθια ξαναχτύπησε - «Σε νιώθω δίπλα μου»

Ο πρώην κουνιάδος της βασίλισσας της Ισπανίας Λετίθια επανέλαβε τους ισχυρισμούς του ότι είχε σχέση μαζί της πριν και μετά τον γάμο της με τον βασιλιά Φελίπε το 2004.

Ο πρώην κουνιάδος της βασίλισσας Λετίθια της Ισπανίας εμμένει στους εκρηκτικούς ισχυρισμούς του ότι οι δυο τους είχαν «δεσμό» καθώς αναδημοσίευσε μία σέλφι όπου εκείνη φέρεται να «εξομολογείται τον έρωτά της». Ο επιχειρηματίας Χάιμε ντελ Μπούργκο, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, δημοσίευσε στο X την επομένη των Χριστουγέννων.

Ο 53χρονος συμμετείχε σε ένα βιβλίο τον περασμένο μήνα, στο οποίο ισχυριζόταν οτι ο ίδιος και η Λετίθια ήταν σύντροφοι πριν παντρευτεί τη μικρότερη αδερφή της Tέλμα Ορτίθ με την οποία έχει πλέον χωρίσει. Στις 26 Δεκεμβρίου κοινοποίησε μια σέλφι χωρίς ημερομηνία, την οποία η 51χρονη Ισπανίδα Βασίλισσα τράβηξε στον καθρέφτη του μπάνιου σε μία από τις εγκυμοσύνες της ως «απόδειξη» της σχέσης τους.

Αναδημοσίευσε επίσης ένα μήνυμα, που υποτίθεται ότι του έστειλε η Λετίθια. Έλεγε: «Αγάπη. Φοράω την πασμίνα σου. Είναι σαν να σε νιώθω δίπλα μου. Με φροντίζει. Με προστατεύει. Μετράω τις ώρες μέχρι να ξαναβρεθούμε. Σ'αγαπώ. Φύγε από εδώ. Δικιά σου» Η φωτογραφία της με τη μαύρη πασμίνα και το σημείωμα κοινοποιήθηκαν αρχικά από τον επιχειρηματία νωρίτερα αυτό το μήνα πριν τα διαγράψει.

Σε μια από τις τελευταίες του αναρτήσεις, εξήγησε γιατί αφαίρεσε τα αρχικά του μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας: «Σε λίγες ώρες, η διάσημη φωτογραφία της πασμίνας προβλήθηκε από 24 εκατομμύρια ανθρώπους και το SMS που μου έστειλε η Λετίθια μαζί της» Και πρόσθεσε: «Ήταν λάθος να διαγράψω τις δημοσιεύσεις μου. Γι' αυτό σήμερα ήθελα να ανακτήσω τα πιο σημαντικά ». Επίσης μοιράστηκε με τους 23.000 followers του τα «τέσσερα στάδια της σχέσης» με τη Λετίθια.

Στον ισχυρισμό του, τους απαριθμεί ως: «1) Σχέση αγάπης, από το 2002 έως το 2004. 2) Φίλοι και έμπιστοι, από το 2004 έως το 2010. 3) Μακροχρόνια και συνεχής σχέση αγάπης, 2010 και 2011. 4) Κουνιάδοι, από το 2012 έως το 2016. «Είναι η τρίτη σχέση που τελειώνει απότομα μετά από δύο χρόνια, λίγους μήνες μετά την παραίτηση της Λετίθια από πριγκίπισσα των Αστούριας, το διαζύγιο με τον Φελίπε και τη ζωή μας ως ζευγάρι στη Νέα Υόρκη, αυτό που είχαμε σχεδιάσει».

Σε άλλη ανάρτηση, ο Χάιμε μοιράστηκε λεπτομέρειες ενός Σαββατοκύριακου που ισχυρίστηκε ότι συνέβη τον Ιούλιο του 2010, στο οποίο λέει η Λετίθια του είπε ότι τον αγαπούσε ενώ ήταν στο Παλάτι, ξαπλωμένοι στην ίδια αιώρα. Έγραψε: «Εκείνη η στιγμή, στην αιώρα, ήταν μια από αυτές που η ζωή αλλάζει ρότα. Το ίδιο βράδυ η ερωτική μας σχέση συνεχίστηκε, η οποία διακόπηκε χρόνια πριν, γιατί η αγάπη ήταν πάντα εκεί από το πρώτο μας ταξίδι στη Βενετία το 2002.

«Ταξιδέψαμε στο Πράσινο Ακρωτήριο, στην Ελλάδα με κρουαζιέρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην επαρχία στην Αγγλία, στην Προβηγκία στη Γαλλία, μέχρι το τέλος του 2014. Ήρθε στο Λονδίνο, εγώ ήρθα στη Μαδρίτη. Επί ενάμιση χρόνο σκεφτόμασταν και κάναμε βήματα μπροστά με στόχο να είμαστε ελεύθεροι, ασχοληθήκαμε με το θέμα του διαζυγίου, τα κορίτσια, ζητήσαμε νομικές συμβουλή, είδαμε μαζί ένα σπίτι στη Φλόριντα... Θεωρήσαμε τη Νέα Υόρκη ως την καλύτερη επιλογή για μόνιμη διαμονή, μου προτάθηκε η ιδέα ότι θα αποκτούσαμε παιδί με παρένθετη μητέρα στο Λος Άντζελες».

Σε άλλη ανάρτησή του, ισχυρίστηκε ότι τα ΜΜΕ του πρόσφεραν χρήματα για να μιλήσει, λέγοντας: «Απάντησα με τη σιωπή μου: πήγαινε στο διάολο». Ο Χάιμε ο οποίος ισχυρίζεται ότι έβγαινε με τη Λετίθια όταν συνάντησε τον βασιλιά Φελίπε συνέχισε: «Αγανάκτηση; Δεν είμαι σε θέση να το νιώσω. Ούτε μίσος. Δεν θυμάμαι να μισούσα κανέναν σε όλη μου τη ζωή. Αν τους αφήσεις να μπουν, δεν θα είσαι ποτέ ευτυχισμένος ».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι αυτό που χρειάζομαι είναι να βάλω ένα τέλος σε ένα μεγάλο κεφάλαιο και να βγάλω συμπεράσματα που μας βοηθούν να βελτιωθούμε. Και για να το κάνει κανείς αυτό πρέπει να αναφέρειτα δικά του λάθη και τα λάθη των άλλων. Γιατί μαθαίνεις από τα λάθη ».

Ο Χάιμε επανέλαβε επίσης την κριτική του για την ισπανική βασιλική οικογένεια και τον Πέδρο Σάντσεθ, τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό της Ισπανίας. Έγραψε: «Η Λετίθια είναι αριστερή (είναι, κατά βάθος, αντιμοναρχική, αντικαθολική, κομμουνίστρια, κ.λπ.), ήταν πάντα και την αγαπούσα το ίδιο λόγω των πολιτικών της τάσεων». Ο επιχειρηματίας πρόσθεσε για τον Ισπανό Βασιλιά και Βασίλισσα: «Και οι δύο ενδιαφέρονται μόνο για ένα πράγμα, όπως ο Χουάν Κάρλος, όπως οποιοσδήποτε άλλος: να διατηρήσουν το στέμμα που τους έδωσαν οι Γάλλοι πριν από τριακόσια χρόνια το 2024 και τα προνόμια που το συνοδεύουν.

«Μόνο ζώντας μέσα στα τείχη του παλατιού μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει την απόλυτη εξουσία που ασκεί ο θεσμός και τον φανατισμό που γεννά γύρω του. Το στέμμα ανήκει στον ισπανικό λαό, δεν είναι ιδιοκτησία μιας οικογένειας, ο Φράνκο το έδωσε στους Βουρμπόνους, είναι η πηγή της νομιμότητάς του».

Πριν από τα Χριστούγεννα, ο Χάιμε επέμεινε ότι «η αλήθεια θα βγει στο φως» σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γράφοντας στο X, τόνισε ότι «Οι Ισπανοί έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ποιος μας εκπροσωπεί κληρονομικά ή εκλογικά, τι κρύβεται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, τη σκηνοθεσία και την παράσταση».

Η ανάρτηση, από τις 16 Δεκεμβρίου, περιελάμβανε επίσης μια φωτογραφία ενός βιβλίου με τίτλο «El valor de la verdad» - που σημαίνει «Η αξία της αλήθειας» - των María José Frápolli και Juan A. Nicolás. Η ισπανική βασιλική οικογένεια έχει συγκλονιστεί από τις συγκλονιστικές κατηγορίες για τη φερόμενη σχέση. Το ισπανικό δικαστήριο έχει επανειλημμένα αρνηθεί να σχολιάσει τους ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Χουάν Κάρλος βασιλιάς της Ισπανίας από το 1975 έως το 2014 όταν παραιτήθηκε από το θρόνο υπέρ του γιου του, κατηγορήθηκε ότι έπαιξε ρόλο στην «ανακίνηση» φημών για την υποτιθέμενη σχέση μεταξύ της βασίλισσας Λετίθια και του πρώην κουνιάδου της. Ένας βετεράνος Ισπανός δημοσιογράφος κατηγόρησε τους υποστηρικτές του Χουάν Κάρλος, ο οποίος ζει στο Άμπου Ντάμπι ότι διοργάνωσαν «εκστρατεία» εναντίον του γιου του Φελίπε.

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς, ο δημοφιλής παρουσιαστής του ραδιοφώνου Federico Jiménez Losantos είπε: «Είναι «η» εκστρατεία που ενορχηστρώθηκε ενάντια στον Φελίπε», πριν προσθέσει: «Οι κύκλοι του Χουάν Κάρλος είναι αυτοί που το διοργάνωσαν»