ΚΟΣΜΟΣ

Ο Χουάν Κάρλος πολεμά την Λετίθια για να πλήξει τον βασιλιά Φελίπε λέει Ισπανός δημοσιογράφος

Ο Χουάν Κάρλος πολεμά την Λετίθια για να πλήξει τον βασιλιά Φελίπε λέει Ισπανός δημοσιογράφος
AP

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης έχουν κατηγορήσει τον Χουάν Κάρλος ότι είναι πίσω από τη δημοσιοποίηση των φημών για τη Λετίθια και τον πρώην γαμπρό της

Συνεχίζονται οι φήμες γύρω από το σκάνδαλο για τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας και συγκεκριμένα για την βασίλισσα Λετίθια και την φημολογούμενη σχέση της με τον Χάιμε ντελ Μπούργκο.

Ο πρώην γαμπρός της Λετίθια, ο οποίος από το 2012 έως το 2014 ήταν παντρεμένος με την αδελφή της, ανέβασε μία ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, την οποία αμέσως διέγραψε, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ άφηνε να εννοηθεί ότι συνδεόταν ακόμα και ερωτικά με τη βασίλισσα της Ισπανίας πριν αλλά και μετά τον γάμο της με τον βασιλιά Φελίπε.

Τα ισπανικά μέσα κατηγόρησαν μάλιστα τον πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος ότι ήταν πίσω από τη δημοσιοποίηση των φημών για τη Λετίθια και τον πρώην γαμπρό της.

Το χρονικό

Ήταν αρχές Δεκεμβρίου όταν ο Χάιμε ντελ Μπούργκο πόσταρε στην πλατφόρμα Χ μία selfie της Λετίθια πριν από μία 15ετία περίπου, να ποζάρει μπροστά σε έναν καθρέφτη φορώντας μία πασμίνα, με τη λεζάντα να αναφέρει «Αγάπη μου. Φοράω την πασμίνα σου. Το αισθάνομαι σαν να σε νιώθω δίπλα μου. Με προστατεύτει. Μετράω τις ώρες για να ειδωθούμε ξανά. Σε αγαπώ. Δικιά σου», κείμενο το οποίο αποδόθηκε στη βασίλισσα Λετίθια και φυσικά ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Η ανάρτηση πολύ γρήγορά εξαφανίστηκε από το μέσο δικτύωσης, καθότι την ανακάλυψαν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Ο ντελ Μπούργκο μάλιστα διέγραψε όλο το περιεχόμενο του λογαριασμού του στην πλατφόρμα Χ.

Όπως υποστηρίζει ο επιχειρηματίας, το 2004 ήταν έτοιμος να παντρευτεί τη Λετίθια, ενώ εκείνη ήταν ακόμα δημοσιογράφος. Σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς ο ντελ Μπούργκο θα έκανε πρόταση στη Λετίθια σε δείπνο στο ξενοδοχείο Ritz της Μαδρίτης, ωστόσο φαίνεται ότι εκείνη στο εν λόγω ραντεβού του είπε ότι είχε γνωρίσει έναν άνδρα, ο οποίος θα της άλλαζε τη ζωή και δεν ήταν άλλος από τον σημερινό βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε.

Ο ντελ Μπούργκο πριν από ένα μήνα κυκλοφόρησε ένα βιβλίο, με τίτλο «Η Λετίθια κι εγώ», στο οποίο προσπαθεί να εξηγήσει τις σχέσεις του με το ισπανικό παλάτι, ενώ υποστηρίζει ότι γνώρισε την σημερινή βασίλισσα της Ισπανίας το 2000, υπονοώντας μάλιστα ότι παρά το γεγονός ότι παντρεύτηκε τον Φελίπε, οι δυο τους συνέχισαν να έχουν σχέση.

«Εκστρατεία εναντίον του Φελίπε»

Η υπόθεση εντωμεταξύ έχει πάρει νέα τροπή, καθώς ο Ισπανός δημοσιογράφος Φεντερίκο Χιμένεθ κατηγόρησε τους υποστηρικτές του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος ότι έχουν ξεκινήσει βρώμικη «εκστρατεία» δυσφήμησης του γιου του, Φελίπε, την ώρα που ο πρώην βασιλιάς έχει σχεδόν αποκλειστεί από την βασιλική οικογένεια της Ισπανίας.

Ο δημοσιογράφος δήλωσε: «Είναι η χιλιοστή εκστρατεία που έχει ενορχηστρωθεί εναντίον του Φελίπε» και πρόσθεσε «Οι κύκλοι του Χουάν Κάρλος είναι αυτοί που το υποκινούν».

Ο Χουάν Κάρλος ήταν βασιλιάς της Ισπανίας από το 1975 έως το 2014, όταν και παραιτήθηκε και ανέλαβε τον θρόνο ο γιος του, Φελίπε. Ο επίσημος λόγος της παραίτησής του ήταν η ηλικία του, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως οικονομικά σκάνδαλα που έβγαιναν στην επιφάνεια τον έκαναν να παραδώσει το σκήπτρο στον διάδοχο. Σήμερα, ο Χουάν Κάρλος ζει στο Άμπου Ντάμπι, ενώ εκφράζει συνεχώς την ενόχλησή του που η οικογένειά του, όπως λέει, τον έχει διώξει.