ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σε αυλή σπιτιού βρέθηκε η πόρτα του αεροσκάφους που αποκολλήθηκε εν πτήσει

ΗΠΑ: Σε αυλή σπιτιού βρέθηκε η πόρτα του αεροσκάφους που αποκολλήθηκε εν πτήσει

Εξαιτίας του περιστατικού που σημειώθηκε στις ΗΠΑ ο στόλος των Boeing 737 Max 9 της αεροπορικής εταιρείας Alaska Airlines καθηλώθηκε προσωρινά για επιθεώρηση

Σε αυλή σπιτιού εντοπίστηκε το κομμάτι του Boeing 737 Max 9 της Alaska Airlines που αποκολλήθηκε ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα, την περασμένη Παρασκευή, όπως ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το τμήμα από την άτρακτο του αεροσκάφους ανακάλυψε στην αυλή του ένας δάσκαλος στο Πόρτλαντ, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας Μεταφορών των ΗΠΑ. Να σημειώσουμε ότι μετά το περιστατικό η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ ζήτησε να καθηλωθούν προσωρινά όλα τα 737 Max 9 της αεροπορικής εταιρείας.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, τοπική ώρα, όταν λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους της Alaska Airlines από το αεροδρόμιο του Πόρτλαντ, με προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνιας, το αεροπλάνο έχασε τμήμα του ενώ βρισκόταν στον αέρα. Μόλις 35 λεπτά μετά την έναρξη της πτήσης πραγματοποιήθηκε αναγκαστική προσγείωση στο Πόρτλαντ και καθηλώθηκαν όλα τα ίδιου τύπου αεροσκάφη για να επιθεωρηθούν.

Από το περιστατικό κάποιοι επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ όπως τόνισαν οι αρχές οι δύο θέσεις που ήταν ακριβώς δίπλα από την πόρτα που αποκολλήθηκε δεν ήταν κατειλημμένες.

Ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζατζ με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ έκανε λόγο για «τρομακτικό περιστατικό», τονίζοντας ότι είναι σε συνεχή επαφή με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας.