ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Θρήνος για το αγοράκι που πέθανε από πείνα και δίψα - Αγκάλιαζε το πόδι του νεκρού πατέρα

Βρετανία: Θρήνος για το αγοράκι που πέθανε από πείνα και δίψα - Αγκάλιαζε το πόδι του νεκρού πατέρα
DailyMail

Ραγίζουν καρδιές όλα όσα βλέπουν το φως της σημοσιότητας για τον τραγικό χαμό του δίχρονου αγοριού από την πείνα και τη δίψα, δίπλα στον νεκρό πατέρα του

Συγκλονισμένη είναι η Βρετανία από την είδηση του θανάτου του μόλις δύο ετών Μπρόνσον, από ασιτία, ο οποίος βρέθηκε δίπλα στον ήδη νεκρό πατέρα του, να αγκαλιάζει το πόδι του, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την «εξαφάνισή» τους και ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες τους είχαν στο «ραντάρ» τους ως ευπάθη άτομα.

Η μητέρα του μικρού ραγίζει καρδιές με όλα όσα λέει για τον γιο της, χαρακτηρίζοντάς τον ένα μικρό παιδί «όλα χαμογελά» και που δεν έκλαιγε ποτέ. «Απλά τόσο χαριτωμένο και γλυκό. Ξέρω ότι κάθε μαμά το λέει αυτό, αλλά τα μικρά πράγματα που έκανε ήταν καταπληκτικά . Του άρεσε η αγκαλιά».

Όπως αποκάλυψε η μητέρα, ο μικρός για λίγα εκατοστά δεν έφτασε να ανοίξει το ψυγείο και να γλιτώσει τον θάνατο

Την Τετάρτη, η αστυνομία του Λίνκονσάιρ, η οποία έλαβε δύο κλήσεις από τον κοινωνικό λειτουργό για τον πατέρα και το παιδί την εβδομάδα πριν βρεθούν, παρέπεμψε στο Ανεξάρτητο Γραφείο Αστυνομικής Συμπεριφοράς (IOPC), το οποίο θα εξετάσει τις ενέργειές του.

Το συμβούλιο της κομητείας του Λίνκολνσαϊρ δεσμεύτηκε επίσης να πραγματοποιήσει «ταχεία έρευνα» του περιστατικού, το οποίο έχει ταράξει τη Βρετανία.

Η Joanna Nicolas, εμπειρογνώμονας κοινωνικής φροντίδας, εξέφρασε την ανησυχία ότι μπορεί να υπήρξε «διάσπαση της επικοινωνίας» μεταξύ των φορέων.

Ο υπουργός Αστυνομίας Κρις Φιλπ είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας οι έρευνες να αποκαλύψουν τι συνέβη μετά την «σπαρακτική τραγωδία»

Το μικρό παιδί βρέθηκε με τις πιτζάμες του δίπλα στον πατέρα του Κένεθ, μετά από μέρες προσπαθειών να επικοινωνήσουν μαζί τους οι ενδιαφερόμενες κοινωνικές υπηρεσίες.

Η τραγική ανακάλυψη ήρθε μια εβδομάδα αφότου ένας κοινωνικός λειτουργός σήμανε συναγερμός στην αστυνομία αφού δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον Κένεθ σε μια προγραμματισμένη συνάντηση στις 2 Ιανουαρίου, αλλά και δύο ημέρες αργότερα, πριν τους ανακαλύψουν νεκρούς στις 9 Ιανουαρίου.

Όμως ο 60χρονος Κένεθ πιστεύεται ότι υπέκυψε σε καρδιακή προσβολή πριν από την Πρωτοχρονιά με τον γιο του να πεθαίνει τραγικά λίγες μέρες αργότερα λόγω της πείνας και της αφυδάτωσης.