ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν: Βασικός μάρτυρας στη δίκη του υπόπτου για την εξαφάνισή της ο άνθρωπος που τον κάρφωσε

Μαντλίν: Βασικός μάρτυρας στη δίκη του υπόπτου για την εξαφάνισή της ο άνθρωπος που τον κάρφωσε

Ο 45χρονος Μπρούκνερ δικάζεται τον επόμενο μήνα για πολλαπλές σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμός, με βασικό μάρτυρα κατηγορίας τον άνθρωπο που τον κατονόμασε στις αρχές ως τον δράστης της απαγωγής της μικρής Μαντλίν, καθώς οι προσπάθεις να αποκλειστεί από τη δίκη απέτυχαν

Βασικός μάρτυρας στη δίκη για πολλαπλές σεξουαλικές επιθέσεις του ύποπτου για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν, Κρίστιαν Μπρούκνερ θα καταθέσει κανονικά καθώς απορρίφθηκε το αίτημα για εξαίρεσή του

Όπως αποκαλύπτει η MailOnline, ο καταδικασμένος βιαστής Μπρούκνερ, 45 ετών, πρόκειται να δικαστεί τον επόμενο μήνα, κατηγορούμενος για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε πολλές γυναίκες και ένα νεαρό κορίτσι.

Οι επιθέσεις λέγεται ότι έγιναν σε μια περίοδο 17 ετών , από το 2000 έως το 2017, όταν ζούσε στην ακτή Αλγκάρβε της Πορτογαλίας - την περιοχή όπου η Μαντλίν απήχθη τον Μάιο του 2007, όταν ήταν μόλις τριών ετών.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου είχε ζητήσε από γερμανικό δικαστήριο την αποβολή του βασικού μάρτυρα Χελτζ Μπασινγκ, κατηγορώντας τον για φαντασιόπληκτο και ψευδομάρτυρα, επισημαίνοντας υποτιθέμενες ασυνέπειες στην κατάθεσή του στη γερμανική αστυνομία.

Ωστόσο μετά από έρευνα δύο μηνών, οι αξιωματούχοι στη Γερμανία απέρριψαν την υπόθεση και η δίκη του θα ξεκινήσει στις 16 Φεβρουαρίου με τον Μπάσινγκ να καταθέτει. Τα στοιχεία του μάρτυρα το 2019 βοήθησαν να φυλακιστεί ο Μπρούκνερ για δύο βιασμούς - συμπεριλαμβανομένου του βιασμού μιας 72χρονης Αμερικανίδας που δέχθηκε επίθεση στο σπίτι της στην Praia da Luz το 2006, ένα χρόνο πριν την απαγωγή της μικρής Μαντλίν από την ίδια περιοχή.

Ο Μπασινγκ είπε στη δίκη ότι μαζί με έναν συνεργό του, είχαν βρει μια βιντεοκάμερα στο σπίτι του Μπρούκνερ που τον έδειχνε να βιάζει και να επιτίθεται σεξουαλικά σε δύο γυναίκες και αυτό χρησιμοποιήθηκε για να τον φυλακίσει για επτά χρόνια.

Επίσης υποστήριξε στους Γερμανούς ανακριτές, ότι έναν χρόνο μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν σε σχετική για το θέμα συνομιλία με τον ύποπτο το εξομολογήθηκε ότι ήταν «περίεργο που δεν ούρλιαξε».

Ο Μπάσινγκ έδωσε το όνομα του Μπρούκνερ στην αστυνομία της ομάδας Operation Grange της Scotland Yard το 2017, 10 χρόνια μετά την εξαφάνιση.

Όταν ρωτήθηκε το 2020 ποια είναι η γνώμη του για τον Μπρούκνερ, ο Μπάσιγκ απάντηση: «Μια λέξη. Ένοχος».