ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ζωσμένος με εκρηκτικά ο δράστης της ομηρίας στο εργοστάσιο

Τουρκία: Ζωσμένος με εκρηκτικά ο δράστης της ομηρίας στο εργοστάσιο
X/Twitter

Υποστηρίζει ότι η πράξη του είναι μία διαμαρτυρία για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Οπλισμένος και «ζωσμένος» με εκρηκτικά είναι ο άνδρας που κρατά ομήρους σε εργοστάσιο της Τουρκίας.

Πιο αναλυτικά, ο δράστης, που υποστήριξε ότι ενεργεί «υπέρ της Γάζας» κρατά ομήρους εργαζόμενους μέσα σε εργοστάσιο γνωστού αμερικανικού ομίλου στο Κοτζάελι, στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Το συνδικάτο Umut-Sen ανέφερε ότι κρατά ομήρους επτά υπαλλήλους, ενώ αστυνομική πηγή στο Γαλλικό πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι ατιολογεί την πράξη του ως διαμαρτυρία κατά των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα μέσα ενημέρωσης φαίνεται ένας άνδρας μέσα στο εργοστάσιο, με καλυμμένο το πρόσωπο με μία παλαιστινιακή μαντίλα, ενώ φορά πιθανώς εκρηκτικό μηχανισμό.

Σε άλλη φωτογραφία, ο άνδρας απεικονίζεται με ένα όπλο στο ένα χέρι και σχηματίζοντας το σήμα της νίκης με το άλλο χέρι, μπροστά από έναν τοίχο στον οποίο είναι ζωγραφισμένες οι σημαίες της Τουρκίας και της Παλαιστίνης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Demiroren μετέδωσε ότι ο άγνωστος κρατώντας όπλο μπήκε στο εργοστάσιο γύρω στις 3 το μεσημέρι (2 ώρα Ελλάδος). Το σημείο έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που εργάζονται προκειμένου να διαπραγματευτούν με τον δράστη για την απελευθέρωση των ομήρων.