ΚΟΣΜΟΣ

Έσωσαν γυναίκα μετά από πτώση σε βουνό που είχε πάει για να σκορπίσει τις στάχτες του πατέρα της

Έσωσαν γυναίκα μετά από πτώση σε βουνό που είχε πάει για να σκορπίσει τις στάχτες του πατέρα της
Φωτ. αρχείου: Unsplash

Η 32χρονη νοσηλεύτρια παραπάτησε κι αναγκάστηκε να «γατζωθεί» σε μια προεξοχή του βουνού

Γυναίκα διασώθηκε από ένα βουνό στην Ουαλία μετά από πτώση, ενώ σκόρπιζε τις στάχτες του πατέρα της.

Η Κίτι Χάρισον διηγήθηκε την περιπέτειά της και το πώς χρειάστηκε να διασωθεί από ελικόπτερο και 12μελή ομάδα ορεινής διάσωσης όταν γλίστρησε ενώ σκόρπιζε τις στάχτες του πατέρα της σε ένα από τα υψηλότερα βουνά της Ουαλίας.

Το περιστατικό συνέβη στην κορυφή Tryfan στη Snowdonia όταν η 32χρονη νοσηλεύτρια παραπάτησε κι αναγκάστηκε να «γατζωθεί» σε μια προεξοχή, ισορροπώντας επισφαλώς σε ύψος 91 μέτρων για περισσότερες από τρεις ώρες.

Η έμπειρη ορειβάτης είχε κατέβει το ένα τρίτο της διαδρομής από την κορυφή των 917 μέτρων, όπου είχε πει το τελευταίο αντίο στον πατέρα της. Οι εθελοντές την εντόπισαν χρησιμοποιώντας το GPS του κινητού της τηλεφώνου και εικόνες από το ελικόπτερο. Η διάσωση διήρκεσε συνολικά επτά ώρες.

«Ήμουν σε τέτοια κατάσταση που δεν θα μπορούσα να βγω από εκεί μόνη μου», δήλωσε η ίδια. «Αξίζουν τόσα πολλά εύσημα και επαίνους, είναι ήρωες».

Όμως, λόγω της δύσβατης τοπογραφίας και της ταχύτητας του ανέμου, το ελικόπτερο δεν μπόρεσε να πλησιάσει την Χάρισον. Ο μόνος τρόπος για να την ανασύρουν οι διασώστες ήταν να ανέβουν από πάνω της και να κατεβούν με ραπέλ. «Όσο περνούσε η ώρα, έτρεμα από το κρύο και την υγρασία και δεν μπορούσα να κουνήσω ούτε έναν. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να πέσω εδώ πριν με βρουν».