ΚΟΣΜΟΣ

Bασιλιάς Κάρολος: Η Καμίλα και τα ξεκαρδιστικά τους γέλια, «ασπίδα» στη μάχη του με τον καρκίνο

Bασιλιάς Κάρολος: Η Καμίλα και τα ξεκαρδιστικά τους γέλια, «ασπίδα» στη μάχη του με τον καρκίνο

Η Καμίλα θα είναι δίπλα στον βασιλιά Κάρολο σε κάθε του βήμα, ενώ το χιούμορ και η αγάπη τους θα βοηθήσουν τον μονάρχη να ξεπεράσει την περιπέτεια της υγείας του, ευελπιστούν οι Βρετανοί. Oι ταμπλόιντ ξετυλίγουν τον αντισυμβατικό τους έρωτα και την τάση τους να ξεπερνούν τις δυσκολίες

«Φιλία, αγάπη και σεβασμός. Αυτό είναι τα συστατικά που τους δένουν», είπε πρόσφατα ένας στενός φίλος του Βασιλιά Καρόλου και της Βασίλισσας Καμίλα, για το ζεύγος που πέρασε πολλά για να είναι μαζί και καλείται για μία ακόμη φορά να ζήσει μία δυσκολία, μετά τη διάγνωση του μονάρχη με καρκίνο.

«Είναι αρκετά διαφορετικοί άνθρωποι από πολλές απόψεις, αλλά κατά βάση είναι δύο άνθρωποι που αγαπιούνται πραγματικά και σέβονται ο ένας τον άλλον και εξακολουθούν να γελούν πολύ. Είναι πραγματικά γλυκό». Αυτή είναι η ετυμηγορία που έβγαλε για το βασιλικό ζεύγος η Άναμπελ Έλιοτ, αδερφή της Καμίλα, η οποία τους περιέγραψε σε μια συνέντευξη στο BBC τον περασμένο μήνα ως «γιν και γιανγκ», αλλά μια εντελώς «λαμπρή» ομάδα.

Γι'αυτό αναφέρει η Daily Mail δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Βασίλισσα Καμίλα θα είναι για μία ακόμη φορά «βράχος» δίπλα στον μονάρχη της Βρετανίας, κατά τους δύσκολους μήνες που έρχονται. Φυσικά η δυσάρεστη είδηση ότι ο σύζυγός της έχει διαγνωστεί με καρκίνο θα είναι τεράστιο πλήγμα για την ίδια.

Από τη στιγμή που ερωτεύτηκαν για πρώτη φορά στα 20 τους, οι ζωές του Καρόλου και της Καμίλα ήταν άρρηκτα δεμένες. Αν και η δική τους δεν ήταν μια συμβατική ιστορία αγάπης - πράγματι κάποια στιγμή η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ φοβήθηκε ότι το πάθος του ζευγαριού θα μπορούσε να προκαλέσει την πτώση της μοναρχίας - είναι μια ιστορία που, τελικά, μπορεί να θεωρηθεί μια από τις πιο ρομαντικές και σταθερές στο χρόνο.

Η 20η επέτειος γάμου του Καρόλου με την Καμίλα

Ο Κάρολος και η Καμίλα θα γιορτάσουν την 20η επέτειο του γάμου τους τον επόμενο χρόνο, ένα ορόσημο που πολλοί θα πίστευαν εντελώς αδύνατο κάποτε. Αλλά η βασίλισσα είναι επίσης στωική , κάποια που αντιμετωπίζει τα πράγματα όπως έρχονται και δεν μεμψιμοιρεί. Η προσέγγισή της στην περιπέτεια υγείας, θα είναι τυπικά ήρεμη και ρεαλιστική και θα επιμείνει να είναι εκεί στο πλευρό του συζύγου της, υποστηρίζοντάς τον σε κάθε βήμα της διαδρομής, εκτιμούν πηγές του παλατιού. Χθες βράδυ ήταν μαζί του στο Clarence House καθώς επέστρεφε στο Λονδίνο για να ξεκινήσει νοσοκομειακή περίθαλψη.

Και ενώ ανησυχεί για την πορεία της υγείας του, προετοιμάζεται να παίξει «ένα σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη του Βασιλιά καθ' όλη τη διάρκεια της θεραπείας του», εκτελώντας ταυτόχρονα ένα πλήρες πρόγραμμα δημοσίων καθηκόντων.

Κατά ειρωνικό τρόπο, στις πρώτες μέρες του γάμου τους, ο Κάρολος ήταν αυτός που ήταν πιο προστατευτικός με την Καμίλα, γνωρίζοντας το τεράστιο κόστος και το βάρος που είχε επωμιστεί για να είναι δίπλα του. Κατά την πρώτη επίσημη περιοδεία στις ΗΠΑ μετά τον γάμο τους το 2005, ο μελλοντικός βασιλιάς λόγου χάρη της έσφιγγε το χέρι, καθώς απογειώνονταν, γνωρίζοντας πόσο την τρομοκρατούσαν οι πτήσεις.

Αλλά με τα χρόνια η Καμίλα άνθισε, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή της κάτω από τα συχνά σκληρά φώτα της δημοσιότητας και κερδίζοντας θαυμασμό για την εργασιακή της ηθική και το νέο της ρόλο. Δεν ήταν βέβαια εύκολη η διαδρομή.

Η σχέση της Καμίλα με τος πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι ήταν πάντα ιδιαίτερα περίπλοκη. Όμως, ιδιωτικά, ο Ουίλιαμ αναγνωρίζει πόσο ευτυχισμένο έχει κάνει η Καμίλα τον πατέρα τους και εκτιμά το γεγονός ότι ποτέ δεν προσπάθησε να παρέμβει στη ζωή τους. Υπάρχει επίσης θαυμασμός για τον τρόπο με τον οποίο έχει επιμελώς ενστερνιστεί τα βασιλικά καθήκοντα σε μία ηλικία που οι περισσότεροι θα επιβράδυναν - χωρίς κανένα παράπονο.

«Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα ξέρουν ποιοι είναι οι ρόλοι τους, γιατί το κάνουν και τι θέλουν να πετύχουν. Έχει γίνει ολοένα και πιο τολμηρή στη δουλειά που κάνει, καταπιάνεται με δύσκολα ζητήματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, αλλά δεν πατάει στα βήματά του. Λειτουργούν καλά μαζί και υπάρχει πολλή αμοιβαία εμπιστοσύνη», λέει φίλος του ζεύγους.

Έχουν την ίδια αίσθηση του χιούμορ

Ο ίδιος δεσμός είναι εμφανής και ιδιωτικά. «Συνεχίζουν, μοιράζονται την ίδια αίσθηση του χιούμορ και κάνουν ο ένας τον άλλον να γελάει. Έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα - η ύπαιθρος, το περπάτημα, τα σκυλιά τους..... και, ναι, η Βασίλισσα ξέρει πότε πρέπει να κάνει άτακτη υποχώρηση. Ξέρει πότε να του δώσει το χώρο του», προσθέτει μια άλλη πηγή.

«Ακούγεται τόσο φρικτό κλισέ, αλλά σέβεται πραγματικά τον σύζυγό της, την ορμή του, το πάθος του να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο», λέει ένας άλλος έμπιστος. «Τρέφει τεράστιο σεβασμό για τον σύζυγό της ως βασιλιά, καθώς και ως άνδρα, αλλά και τγια ον θεσμό της μοναρχίας», προσθέτει μια άλλη πηγή. «Αυτό είναι κάτι που θαύμασε και η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ».

Ο Κάρολος έχει επίσης αγκαλιάσει την οικογένεια της Καμίλα σαν τη δική του. Είναι πολύ κοντά στην αδερφή της, Άναμπελ και λατρεύει τα παιδιά της, Τομ και Λόρα, καθώς και τα πέντε εγγόνια της. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης πριν από πέντε χρόνια, η Καμίλα μου είπε πώς ο σύζυγός της ήταν εξαιρετικός αφηγητής, διάβαζε τακτικά ιστορίες στα παιδιά πριν τον ύπνο, ιδιαίτερα τον Χάρι Πότερ, και έκανε όλες τις διαφορετικές φωνές. Ήταν πάντα μαγεμένοι, είπε.

Είναι μια πλευρά του Βασιλιά, την οποία λίγοι γνωρίζουν. Πάνω από όλα υπάρχει το γέλιο. Το είδος του γέλιου που σε κάνει να ξεκαρδίζεσαι. Σε κοινές εκδηλώσεις το ζεύγος πολλές φορές κλαίει κυριολεκτικά με ένα κοινό αστείο, δεν είναι εύκολο μετά από 18 χρόνια γάμου, ειδικά όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως πρέπει.

Το γέλιο είναι κάτι που θα χρειαστούν, ως ζευγάρι, περισσότερο από ποτέ καθώς αντιμετωπίζουν την τρέχουσα κρίση υγείας του Βασιλιά. Και όπως όλα στη ζωή, είναι κάτι που θα το προσεγγίσουν μαζί, ενωμένοι. Είναι Βασιλιάς και βασίλισσα, αλλά, το πιο σημαντικό, είναι σύζυγοι, καταλήγει η Daily Mail.