ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Kαμίλα: Ο «βράχος» στην περιπέτεια υγείας του Καρόλου - Το λαβ στόρι και η νέα δοκιμασία

O βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα
O βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα
ΑΡ

Η Καμίλα υπήρξε «βράχος» για τον βασιλιά Κάρολο, καθ' όλη τη διάρκεια του γάμου τους και θα παραμείνει γράφουν οι ταμπλόιντ, καθώς μεγαλώνει η ανησυχία για την υγεία του μονάρχη

Η βασίλισσα Καμίλα θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, βοηθώντας τον σύζυγό της Κάρολο καθώς θα λαμβάνει θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Το πρακτορείο ειδήσεων PA ανέφερε επίσης ότι θα συνεχίσει όλες τις βασιλικές υποχρεώσεις και τα δημόσια καθήκοντα, μετά τα νέα για την υγεία του, καθώς εκείνος θα αναγκαστεί να αναβάλλει αρκετές από τις υποχρεώσεις του.

Αφού ο Κάρολος έλαβε τη διάγνωσή του, αλλά πριν ενημερωθεί το κοινό, ο ίδιος και η Καμίλα εξακολουθούσαν να εφαρμόζουν την κανονική τους ρουτίνα. Οι δυο τους εθεάθησαν στο Σάντριγχαμ της Αγγλίας, συνοδευόμενοι από τον αιδεσιμότατο δρ Πολ Γουίλιαμς, καθώς ετοιμάζονταν για την κυριακάτικη λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στο βασιλικό κτήμα, ανέφερε το Harper’s Bazaar. Κατά τη διάρκεια της εξόδου, ο Κάρολος χαμογέλασε και έγνεψε στις κάμερες.

Ώρες αργότερα, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποκάλυψαν ότι ο μονάρχης διαγνώστηκε με μια μορφή καρκίνου ενώ υποβλήθηκε σε επέμβαση σε κλινική του Λονδίνου. «Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ιατρικής διαδικασίας του βασιλιά για την υπερπλασία προστάτη, εντοπίστηκε ένα ξεχωριστό θέμα ανησυχίας», ανέφερε το παλάτι. «Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου».

Δεν αποκαλύφθηκε ο τύπος καρκίνου που έχει ο Κάρολος, αλλά το παλάτι σημείωσε ότι δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη. Κατά τη διάρκεια του γάμου τους, η Καμίλα φέρεται να ήταν το βασικό σύστημα υποστήριξης του Καρόλου, οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα συνεχίσει να είναι εκεί για τον σύζυγό της καθώς αντιμετωπίζει αυτή τη διάγνωση και υποβάλλεται σε θεραπεία.

Όπως το έθεσε ξεκάθαρα η αδερφή της Καμίλα, Aναμπελ Έλιοτ στο ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Charles III: The Coronation Year»: «Είναι ο βράχος του και δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά. Είναι κάποια που είναι απόλυτα πιστή και αυτό δεν αλλάζει». Μία από τις φίλες της Καμίλα, η Φιόνα, επανέλαβε επίσης αυτή τη δήλωση, αποκαλώντας τους «εξαιρετική ομάδα». «Η Καμίλα έχει δείξει εδώ και πολύ καιρό, και γνωρίζουμε πολύ καλά τώρα, ότι φημίζεται ως η δύναμη πίσω από τον θρόνο»

Θα είναι το κλειδί για να βοηθήσει τον σύζυγό της να αντιμετωπίσει τον φόβο της υγείας του και να διατηρήσει τη δημόσια παρουσία της μοναρχίας, σύμφωνα με έναν βασιλικό ειδικό. Η γυναίκα που συχνά αναφέρεται από τον Βασιλιά ως η «αγαπημένη μου σύζυγος» επισκέφτηκε το νοσοκομείο Royal Free του Λονδίνου την περασμένη Τετάρτη για να εγκαινιάσει ένα κέντρο αξίας 6 εκατομμυρίων λιρών που διευθύνεται από τη φιλανθρωπική οργάνωση Maggie's. Ο οργανισμός παρέχει χώρους φιλοξενίας για καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους, για να επεξεργαστούν τα νέα μιας διάγνωσης και να συναντηθούν και να συνδεθούν με άλλους που λαμβάνουν θεραπεία.

Το «χάπι έντ» στην ιστορία αγάπης τους

Ως Πρίγκιπας της Ουαλίας ο Κάρολος είχε επιλέξει να προωθήσει πολλές δύσκολες και αφιλεγόμενες υποθέσεις «Και θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Kαμίλα ήταν η μεγαλύτερη από όλες», λέει ο βασιλικός ιστορικός και συγγραφέας Ρόμπερτ Λέισι. «Η μεταμόρφωσή της έγινε πραγματικά, η κυρίαρχη αφήγηση της ζωής του. Και το να καθίσει στο θρόνο δίπλα στον δικό του στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, χωρίς καμία λαϊκή αμφιθυμία, είναι το αποκορύφωμα της ιστορίας».

Το μακρύ ταξίδι της Καμίλα από μία μισητή ερωμένη στη σεβάσμια πλέον βασίλισσα της χώρας, ήταν δραματικό. Τόσο ισχυρός ήταν δε ο δεσμός της με τον μελλοντικό βασιλιά, που διέλυσε τους γάμους και των δύο, εξόργισε το κατεστημένο και την καθιέρωσε ως τη γυναίκα που κατέστρεψε το γάμο του Καρόλου. Κατά καιρούς, μέχρι και η ίδια αναρωτήθηκε αν άξιζε τον κόπο.

«Ήταν φρικτό», παραδεχόταν η Καμίλα σε μια σπάνια συνέντευξη, με θέμα τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης που την φυλάκισαν στο σπίτι της μετά τον σοκαριστικό θάνατο της Νταϊάνα, της πριγκίπισσας της Ουαλίας. «Δεν θα ήθελα να βάλω τον χειρότερο εχθρό μου μέσα από αυτό». Αν η Νταϊάνα δεν είχε πεθάνει σε εκείνο το τούνελ του Παρισιού στις 31 Αυγούστου του 1997, η αποδοχή της Καμίλα ως μελλοντικής βασίλισσας θα ήταν λιγότερο δύσκολη.

Μετά από πολλές δυσκολίες, «αυτή η κακιά γυναίκα», όπως είχε χαρακτηρίσει κάποτε την Καμίλα η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β', συνάντησε τελικά τη μελλοντική πεθερά της τον Ιούνιο του 2000 σε ένα ιδιωτικό μεσημεριανό πάρτι για τον τέως βασιλιά της Ελλάδας, με οικοδεσπότη τον Κάρολο, στο οποίο παρευρέθηκαν οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι. «Ήταν αρκετά σημαντικό. Αντιπροσώπευε την αποδοχή της πραγματικότητας από τη Βασίλισσα, ενώ δεν ήταν ακριβώς από χαρά. Και από εκείνη τη στιγμή, το γραφείο μητρώου του Ουίνδσορ ήταν απλώς θέμα χρόνου», είπε η Λέισι.

Ο Κάρολος και η Καμίλα παντρεύτηκαν την ίδια μέρα με την εθνική ιπποδρομία κυνηγιού Grand National του 2005 και στο γάμο η βασίλισσα είπε στους καλεσμένους ότι ήταν πολύ χαρούμενη που καλωσόριζε τον γιο της και τη νύφη του στην «πλευρά των νικητών». «Ο γιος μου είναι σπίτι με τη γυναίκα που αγαπά», είπε τότε.

Η απόλυτη έγκριση ήρθε από την αείμνηστη βασίλισσα όταν χρησιμοποίησε την ομιλία στο Πλατινένιο Ιωβηλάιο της για να καταστήσει σαφές ότι ήταν «ειλικρινής επιθυμία» της να γίνει η Καμίλα βασιλική σύζυγος, όταν έρθει η ώρα. «Όλοι περίμεναν ότι αυτή η δήλωση θα είχε να κάνει αφορούσε τον πατέρα της και την επέτειο του θανάτου του. Αλλά το χρησιμοποίησε ως υποστήριξη της Καμίλα», είπε ο Λέισι

Η Ελισάβετ συμπάθησε τη νύφη της, εντυπωσιάστηκε με τους λόγους που υιοθέτησε – συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών – και τον τρόπο που ανέλαβε τον ρόλο, χωρίς φανφάρες. Επίσης οι δυό τους είχαν κοινή αγάπη για τα άλογα. Και η Καμίλα πλέον έχει αποφασισει πλέον να τιμάει την εκλιπούσα πεθερά της με κάθε ευκαιρία. Και να σταθεί ακλόνητη στο πλευρό του Καρόλου, σε μία ακόμη σκληρή δοκιμασία για την κοινή τους ζώη