ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Η «κόκκινη γραμμή» που έχει θέσει για τον πρίγκιπα Χάρι

O βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα
O βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα
ΑΡ

Ο βασιλιάς Κάρολος εμμένει στην άποψή του ότι ο Χάρι δεν μπορεί να επιστρέψει ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας, παρά το γεγονός ότι θα επιθυμούσε να διορθώσει τη σχέση με τον «εν διαστάσει» γιο του

Ο βασιλιάς Κάρολος θεωρεί ότι δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής για τον Δούκα του Σάσεξ ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας «με οποιοδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή». Πηγές προσθέτουν ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο 75χρονος μονάρχης δεν είναι πρόθυμος να βελτιώσει τη σχέση του με τον μικρότερο γιο του στο μέλλον.

Αλλά αυτό θεωρείται πολύ διαφορετικό από το να προσκληθεί ο Χάρι να υποστηρίξει επαγγελματικά τον Βασιλιά κατά τη διάρκεια της μάχης του με τον καρκίνο, όπως κάποιοι άφησαν να εννοηθεί. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συμμερίζεται επίσης αυτή την άποψη - αν και το Παλάτι του Κένσινγκτον έχει καταστήσει σαφές ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να επιστρέψει στα καθήκοντά του, μετά από τη φροντίδα της συζύγου του Κέιτ που εγχειρίστηκε τον περασμένο μήνα.

Οι φήμες οργίασαν το Σαββατοκύριακο, καθώς οι Times έγραψαν ότι ο δούκας του Σάσεξ είναι πρόθυμος να επιστρέψει σε έναν «προσωρινό βασιλικό ρόλο» για να υποστηρίξει τον πατέρα του κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του. Ο 39χρονος Χάρι φέρεται να ενθαρρύνθηκε από τη «θερμή συνάντηση» μεταξύ του ίδιου και του Βασιλιά από τότε που αποκαλύφθηκε οτι πάσχει από κακρίνο, νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο Χάρι σε πρόσφατη εμφάνιση στο Λας ΒέγκαςΑΡ

Ο ίδιος ο πρίγκιπας είχε πει σε φίλους ότι θα ήταν ευτυχής να «αποκτήσει έναν βασιλικό ρόλο όσο ο πατέρας του δεν είναι καλά».Πηγές με γνώση του θέματος λένε οτι «σε όλα τα πρακτικά επίπεδα είναι απολύτως λογικό να συγκεντρώνεται η οικογένεια για να υποστηρίξει τον Βασιλιά όσο αυτός είναι άρρωστος», προσθέτοντας: «Η αίσθηση είναι ότι αυτή η ρύθμιση θα μπορούσε να λειτουργήσει».

Ωστόσο, καλά τοποθετημένες πηγές το έχουν απορρίψει εντελώς, λέγοντας ότι είναι λανθασμένο να αναφέρεται οτι έχουν γίνει οποιεσδήποτε συζητήσεις για το θέμα, ακόμη και σε περιστασιακό επίπεδο. Πηγές λένε ότι ο Κάρολος, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια συμφωνούν ότι οι όροι της λεγόμενης «Συνόδου Κορυφής του Σάντριγχαμ» ισχύουν.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, τον Ιανουάριο του 2020, η αείμνηστη Βασίλισσα Ελισάβετ κατέστησε σαφές ότι η επιθυμητή προσέγγιση του εγγονού της «μισό μέσα, μισό έξω» ήταν ανεφάρμοστη. Επέμεινε ότι ο Χάρι πρέπει να εγκαταλείψει τις βασιλικές του σχέσεις και να δεσμευτεί να μην συναλλάσσεται με την οικογένεια, εάν επέμεινε να επιδιώξει επιχειρηματικές συμφωνίες στο εξωτερικό. Μια πηγή είπε: «Οι όροι της συμφωνίας ήταν πολύ σαφείς και τίποτα από όσα συνέβησαν πρόσφατα, συμπεριλαμβανομένης της ασθένειας του Βασιλιά, δεν το άλλαξαν αυτό.

Μια άλλη πηγή πρόσθεσε: «Ο Βασιλιάς και ο Χάρι έχουν μιλήσει; Ναί. Αυτό σημαίνει επιστροφή στο μαντρί έστω και σε προσωρινή βάση; Οχι». Ο βασιλιάς άλλωστε δεν σκοπεύει να αναθέσει μεγάλο αριθμό καθηκόντων σε άλλα μέλη της οικογένειας ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία, είπε άλλη πηγή. Εάν χρειαστεί ωστόσο να παρέμβει η οικογένειά του, τυχόν επιπλέον καθήκοντα μπορούν εύκολα να καλυφθούν από τον Ουίλιαμ.

Ο μονάρχης εμφανίστηκε ευδιάθετος καθώς μετέβη στην εκκλησία στο κτήμα Σάντριγχαμ με τη βασίλισσα Καμίλα, κουνώντας το χέρι του στο πλήθος. Πέρασε τις τελευταίες εβδομάδες στο κτήμα του στο Νόρφολκ, επιστρέφοντας στο Λονδίνο για λίγο για ιατρική περίθαλψη και συναντήσεις.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αναφέρθηκε οτι οι βασιλικοί βοηθοί «μπλόκαραν» τον Χάρι από το Σάντριγχαμ όταν έκανε μια 25ωρη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές Φεβρουαρίου για να δει τον πατέρα του. Το προσωπικό φοβόταν ότι «δεν θα τον ξεφορτωθούν ποτέ», ανέφερε η Sun, και τον προσκάλεσε σε μια συνάντηση 45 λεπτών στο Clarence House.

Σε μια συνέντευξη στο Good Morning America, ο Χάρι είπε ότι ήταν χαρούμενος που επισκέφτηκε το Ηνωμένο Βασίλειο για να δει τον πατέρα του. Ο πρίγκιπας, ο οποίος πήγε στο Βανκούβερ του Καναδά, την περασμένη εβδομάδα με τη σύζυγό του Μέγκαν για τους Αγώνες Ιnvictus είπε ότι θα επέστρεφε για να τον δει ξανά καθώς έχει προγραμματίσει άλλα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφήνοντας να εννοηθεί οτι η οικογενειακή κρίση θα μπορούσε να ξεπεραστεί