ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό βίντεο με απελπισμένους Παλαιστίνιους: «Πέφτουν στα βαθιά» για βασικά αγαθά

Συγκλονιστικό βίντεο με απελπισμένους Παλαιστίνιους: «Πέφτουν στα βαθιά» για βασικά αγαθά

Οι Παλαιστίνιοι φαίνεται να τρέχουν κατά μήκος της ακτογραμμής για να πιάσουν τη βοήθεια

Βίντεο ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας δείχνει χιλιάδες Παλαιστίνιους που συρρέουν στην ακτή και σπεύδουν να ανακτήσουν την ανθρωπιστική βοήθεια που έπεσε κατά λάθος στη θάλασσα.

Πιο συγκεκριμένα, συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τους ανθρώπους που φαίνεται να πέφτουν στη θάλασσα και να χρησιμοποιούν βάρκες για να ανακτήσουν ρίψεις βοήθειας από αέρος που έπεσαν στη θάλασσα της Γάζας.

Οι άνθρωποι φαίνεται να τρέχουν κατά μήκος της ακτογραμμής για να πιάσουν τη βοήθεια με εκατοντάδες να έχουν συγκεντρωθεί στην παραλία. Σκηνικό που περιγράφει την απελπισία των ανθρώπων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάσταση πλέον είναι πολύ δύσκ9ολη καθώς υπάρχουν εμπόδια στην παροχή βοήθειας στη Γάζα την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις. Οι υπηρεσίες ανθρωπιστικής βοήθειας λένε ότι η κατάσταση έχει δυσκολέψει περισσότερο καθώς ο ισραηλινός στρατός έχει κλείσει τη Ράφα, ένα από τα μοναδικά συνοριακά περάσματα στη Γάζα.

Από την πλευρά του το Ισραήλ λέει ότι δεν περιορίζει την είσοδο βοήθειας στη Γάζα και κατηγορεί τις υπηρεσίες βοήθειας που δεν τη διανέμουν αποτελεσματικά.